Šokolaadiahvatlus tšilli ja natukese apelsiniga

Isa palus sünnipäevakoogiks "midagi tšillist". Ilmselt lootis ta, et teen koogi asemel hoopis mõne võileivatordi, kuid ei, sünnipäevalaud ei saa siiski ilma magusata! Ja kuna tšilli sobib ideaalselt šokolaadiga, siis miks mitte teha üks šokolaadine tort apelsini ja tšilliga. 20 cm koogivorm on ideaalne väikesele külalisteseltskonnale, kus kõik saavad ühe paraja koogitüki ja midagi kappi hilisemaks maiustamiseks alles ei jää.



Kook:
150 g tumedat šokolaadi
1 tl tšillihelbeid või pool kauna värskelt hakitud tšillit
125 g suhkrut
125 g toasooja võid
1 tl vanillisuhkrut
5 muna eraldatult
75 g jahu
Näpuotsaga soodat
1,5 tl küpsetuspulbrit
2 spl kakod
1 spl  (värskelt pressitud) apelsinimahla
1 spl rummi või vett
Veidi riivitud apelsinikoort

Kate:
150g tumedat šokolaadi
100g võid
1 spl suhkrusiirupit
Veidi riivitud apelsinikoort

Serveerimiseks:
maasikaid
250 ml vahukoort
naturaalset vaniljet

Sulata šokolaad ja lisa tšilli vastavalt sellele, kui suur tšilli armastaja oled. Mina panin igaks juhuks vaid umbes 3-sentimeetrise jupi värsket tšillit, aga võin väita, et võib julgelt panna kuni pool tšillikauna ära, et ikka veidike tšillist maitset tunda oleks. Muidugi oli ka väiksema kogusega maitsev ja kui värsket tšillit saada pole, siis sobivad ka tšillihelbed. Jäta sulatatud šokolaad veidikeseks jahtuma. Vahusta teises kausis toasoe või suhkrutega. Lisa munakollased, riivitud apelsinikoor, rumm ja apelsinimahl ja siis omavahel eelnevalt segatud kuivained. Kalla juurde ka sula tšillišokolaad. Nüüd vahusta teises kausis munavalged  ja lisa jällegi eelnevale segule. Küpseta 150- 160-kraadises ahjus 20 cm läbimõõduga vormis 40-45 minutit. Siinkohal kehtib reegel: pigem vähem kui rohkem.
Katteks sulata šokolaad ja või ühtlaseks. Võta tulelt ja lisa siirup ning riivitud apelsinikoor. Lase jahtuda, et segu veidi taheneks. Kata kook nii pealt kui ka külgedelt. Mina kaunistasin koogi esimeste poest saada olevate värskete maasikatega ja serveerisin koos vahukoorega, kuhu lisasin naturaalset tumedat vaniljet (poe gurmeeletist leiab). Lihtsalt naudi!


Kommentaarid

  1. Soovitan väga tšilliga kooki! Leidsin kevadel soodsad lennupiletid Saksamaale, kus sarnaste komponentidega kooki proovisin! Viis keele alla! Kavatsen järgmisel nädalal ära proovida selle retsepti :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar