Pidulikud pulgakommid šampanjaga

Vahuveini ja vaarikatega pulgakooke on hea teha mõneks pidulikumaks sündmuseks. Pulgakooke saab ka mõnusalt oma ära nägemise järgi kaunistada nii, et sisult samad koogikesed näeksid täiesti erinevad välja. Lisada võiks veel toiduvärve, pärleid, pähkleid, kookosehelbeid ja kõike muud, mis mõttesse tuleb. Mulle oli siiani pulgakookide tegemine võõras, kuid selle valmistamine on lihtsalt nii kerge, mõnus (see tunne kui saad käed koogi sisse lüüa ja selle ära hävitada), seega teen pulgakooke kindlasti veel.





Šampanjabiskviit-

3 suurt muna
150 g suhkrut
1,5 tl vaniljesuhkrut
150 g võid
350 g jahu
1,5 kuhjaga tl küpsetuspulbrit
2 dl šampust

200 g toorjuustu
3-4 spl šampust
300 g vaarikaid
200 g valget šokolaadi
Kaunistusi

Sulata või ja jahuta. Vahusta teises kausis munad suhkrutega kohevaks, paksuks vahuks ning lisa sinna sulatatud või. Nüüd lisa vaheldumisi küpsetuspulbriga segatud jahu ja šampus. Küpseta 26 cm koogivormis (võib ka 24 cm vormis teha) ja 180-kraadises ahjus seni, kuni puutikk kooki sisse pistes kuivaks jääb (u 15-25 min). Kui biskviit valmis, lase jahtuda või küpseta see valmis hoopis eelmisel päeval.

Nüüd tuleb kõige mõnusam osa- löö käed biskviidi sisse ja purusta see kaussi pisikeseks puruks. Algselt võib väikese osa biskviidist jätta purustamata, siis saab pärast teiste ainete lisamist vaadata, kas läheb vaja kogu biskviiti või mitte (segu ei tohiks jääda ka liiga kuiv, nt minul jäi väike peotäis biskviiti kasutamata. Püreesta vaarikad ja lisa koos toorjuustuga puru hulka. Sega kõik ühtlaseks (mina tegin seda kätega, nii oli kõige lihtsam). Lisa ka vastavalt maitsele vahuvein.



Vooli segust parajad pallikesed ja kasta sulatatud valge šokolaadi sisse. Kindlasti soovitan osta kvaliteetset valget šokolaadi, et ei juhtuks nii nagu minul, et šokolaad lihtsalt ei sula vedelaks, vaid moodustab mingisuguse kreemja olluse. Kaunista kohe pärast šokolaadi sisse kastmist, et kaunistused ikka šokolaadi sisse kleepuksid. Valge šokolaadi asemel võib kasutada ka tumedat šokolaadi või jagada kogused pooleks (nagu mina tegin). Pulgakesi võib kookide sisse pista samuti mitut moodi, kõik on sinu teha !

Palju õnne sünnipäevaks, issi!




Kommentaarid