Sõbrapäev (ehk krevetisuupisted, kana-bataadi pada ja Nutella kook)
See sõbrapäev möödus hea toidu, Eesti Laulu poolfinaali ja kõigekõige kallimaga. Otsustasime, et teeme koos midagi head süüa ja nii valmisidki suupisted guacamole ja krevettidega, kana-bataadi pada ja üks rammus Nutella kook.
Et toidu valmistamist natuke teistmoodi teha, andsime teineteisele ühe koostisaine, mis peab kindlasti toidus olema. Koos tegime eelroa, mis pidi sisaldama avokaadot ja krevette, Arturile andsin ülesande pearoa sees kasutada bataati (tundus huvitav ja hea võimalus see ka ükskord ära proovida) ja mina sain ülesande teha magustoit Nutellaga. Kõik toidud olid tõesti vägaväga maitsvad ja teen neid oma köögis kindlasti veel.
Kreveti-avokaado suupisted
pool pakki Santa Maria Nacho Chips'e
praadimiseks õli
300g külmutatud krevette
pool kauna tšilli pipart
2 küüslauguküünt
1 sibul (väike)
2 avokaadot
2 spl magushaput tšilli kastet
sidrunimahla
soola
pipart
Purusta avokaadod ja lisa sinna peenikeseks hakitud sibul, tšilli kaste, maitse järgi natuke sidrunimahla, soola ja pipart. Prae vähese õliga pannil tükeldatud või pressitud küüslauk. Lisa krevetid ja hakitud tšilli. Palju pole vaja krevette praadida, muidu muutub maitse kummilaadseks, seega võta nüüd krevetid tulelt. Viimaseks laota Nacho Chips'ide peale lusikaga guacamole ja aseta sinna peale krevetid. Sobib peaaegu, et igale peole!
Kana-bataadi pada
Bataat ehk maguskartul on minu kõrvust siin ja seal läbi käinud, aga kunagi pole ma nii kaugele jõudnud, et seda ka ise järele proovida. Seega andsingi Arturile ülesande teha roog bataadiga. Toit oli välja väga maitsev ja tekkis isu bataati ka ise muudes roogades kasutada. Maguskartul meenutab minu maitsemeeltele porgandi-kartuli-kaalika sarnast juurvilja, seega, kellele need maitsevad, võiks kindlasti proovida ka bataati. Artur leidis retsepti Toidutarest ja serveeris pärlkuskussiga.
Nutella kook
Kuna Nutella on minu toidulaual käinud pigem lihtsalt saia või pannkoogi peale ja koogi sees ma seda kasutanud pole, siis tegin koogi Nigella Nutella koogi retsepti alusel. Liiga palju magusat ja liiga tihti pole eriti hea ning seega olen endale soetanud 20 cm läbimõõduga koogivormi, mis tuleb eriti kasuks just siis, kui koogisööjaid pole just palju. See kook on ka üpriski šokolaadine ja rammus, seega palju seda süüa ei jõuagi, aga need mõned ampsud väärivad kindlasti seda vaeva, et šokolaadi-ahvatlus valmis teha.
Kook:
3 muna (eralda kollased ja valged)
soola
75 g võid
200 g Nutellat
1 sl likööri või rummi
70 g jahvatatud sarapuupähkleid
50 g sulatatud tumedat šokolaadi
Kate:
500 ml vahukoort
50 g tumedat šokolaadi
1 sl likööri või rummi
kaunistuseks roosasid beseeküpsiseid ja pärleid või röstitud sarapuupähkleid
Vahusta munavalged veidikese soolaga tugevaks vahuks. Teises kausis sega Nutella ja pehme, toasoe või omavahel, lisa rumm või liköör, munakollased ja jahvatatud sarapuupähklid. Sega juurde sulašokolaad. Nüüd seda õrnalt juurde munavalgevaht. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm lahtikäivasse vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Lase seejärel jahtuda.
Katte valmistamiseks sega paksupõhjalises potis rõõsk koor, rumm või liköör ja hakitud šokolaad. Kuumuta kuni šokolaad on segu sisse sulanud. Seejärel võta segu tulelt ja sega ühtlaseks. Lase natukene jahtuda ja siis kalla koogile. Kui kate on koogil tahkunud, siis võid soovi korral kaunistada. Sõbrapäeva puhul tegin mina seda roosade beseeküpsiste ja pärlikestega.
Kommentaarid
Postita kommentaar