Mida teha kingituseks? Ühed mõnusad martsipanitrühvlid.

Neid trühvleid olen teinud sõbrapäevaks juba mitu aastat ja ei mäletagi, kust kunagi selle retsepti leidsin. Mõnus rummi-šokolaadine maitse martsipaniga mõjub kuidagi eriliselt ja kuigi ma tavaliselt kuivatatud puuvilju ei söö, siis nendes trühvlites annab kuivatatud ploomide õrn maitse koos rummiga väga hea koosluse. Valmistada on neid hästi lihtne ja kingituseks ideaalsed. Mina kinkisin seekord Arturile sõbrapäevaks Bodumi punase kohvikannu ja selle sisse pistsin ise valmistatud trühvlid. 

Vaja läheb:
natuke rummi
pool pakki kuivatatud musti ploome
200 g martsipanimassi
100 g tumedat šokolaadi (soovi korral nt kirssidega)
kaunistamiseks pärleid, pähleid või kookoshelbeid

Lõika ploomid pooleks ja pane väikesesse kaussi. Vala kaussi nii palju rummi, et ploomid oleks peaaegu kaetud. Lase ploomidel tõmmata 2-12h olenevalt sellest, kui palju rummi maitset soovid. Mulle isiklikult meeldib, kui ploomid on mõnusalt rummised. Laste jaoks võib leotada ploome ka vees. Seejärel kata ploomid martsipanimassiga, nii et tekiksid ilusad trühvlisuurused pallikesed.

Martsipanipallikesed ja õliprits

Sulata tume šokolaad. Sellel korral oli mul kapis Kalevi šokolaad kirssidega, mis sobis nende trühvlitega ideaalselt. Mina üldiselt šokolaadi sulatamisel veevanniga jamada ei jõua, vaid piserdan poti põhja natukene õli (õliprits on selleks hästi hea abimees), et vältida šokolaadi põhja kõrbemist. Muidugi tuleb siis koguaeg šokolaadi jälgida ja aegajalt segada. Kui šokolaad sulanud, kasta pallikesed kahvli abil šokolaadist läbi ja tõsta küpsetuspaberile tahenema. Kaunista vastavalt meeleolule.


Nüüd kingi need trühvlid kellelegi, kellest hoolid.


Kommentaarid