Šokolaadi laavakook ehk fondant

See on üks parimaid ja lihtsamaid magustoite, mis sobib igale maitsele ja on ka peaaegu iga restorani magustoidumenüüs esindatud! Olen proovinud sooja šokolaadikooki teha mitme-mitme eri retsepti järgi. See retsept siin on minu lemmikuks saanud just sellepärast, et kogused on väikesed (täpselt 4 väikest kooki, mis tulebki ju kohe ära süüa) ja erinevalt mõnedest retseptidest, ei jää selle koogi tegemisel mitmeid munavalgeid üle. Seda lihtsalt peab proovima!





Vaja läheb (u 4-6 inimesele):
100 g tumedat šokolaadi
100 g võid
2 suurt muna
3 spl suhkrut
5 spl jahu
1 spl hapukoort
Serveerimiseks vanillijäätist ja vaarikaid.

Sulata või šokolaadiga. Teises kausis vahusta munad suhkruga. Nüüd lisa šokolaadisegu munavahule. Sega vähehaaval juurde jahu ja viimaseks hapukoor. Jaga tainas nelja küpsetusvormi (võib ka iseenesest kasutada muffinivorme) ja küpseta 175-kraadi juures 6-12 minutit olenevalt ahjust. Minu ahjuga võtab see aega 6 minutit, aga ahjud ja ka koogivormi suurused on erinevad. Oluline on, et kook kindlasti seest vedel jääks, seega tuleks küpsetada pigem vähem kui rohkem. Esimestel katsetuskordadel peabki katsetama, et saaks täpselt oma ahjule vastava temperatuuri ja aja paika panna. Serveeri jäätise ja värskete marjadega ning söö kindlasti soojalt. 

Kommentaarid