Hästi lihtsad, maitsvad küpsised

Pean tunnistama, et kokkamine pole tegelikult üldsegi minu suurim kirg. See, mis mulle kõige südamelähedasem ja mis mind igapäevaselt motiveerib, on hoopiski ratsutamine. Viibin tallis suure osa oma päevast ja tõesti naudin kõike, mis selle imelise alaga seotud on. 

Talli koristuspäeva puhuks küpsetasin järjekordselt midagi magusat, mida oleks hea vahepeal suhu pista. Leidsin "Pereköögi kokaraamatust" ühe imekerge retsepti küpsistest, mida oli nii lihtne valmistada ja samas sain kasutada ka oma uut hobusekujulist küpsisevormi, mille leidsin Suhkrukunsti poest. Igatahes kõigile ratsutajatele maitses ja usun, et need küllalti universaalse maitsega küpsised on meelepärased teistelegi.



Vaja läheb: 
4,5 dl jahu 
300 g võid
1,5 dl õlut
1,5 dl suhkrut
2 spl kaneeli
rullimiseks jahu

Sega toasoe või, jahu ja õlu ühtlaseks tainaks ja pane külmkappi mõneks ajaks tahenema (vähemalt pooleks tunniks). Nüüd rulli jahu abiga tainas õhukeseks ja vormi meelepärase vormiga välja küpsised (võib ju kasutada näiteks piparkoogivorme või tagurpidi joogiklaasi).

Tõsta küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (mina küpsetasin järjest 3 ahjuplaati). Sega kausikeses kokku suhkur ja kaneel ja puista igale küpsisele paras ports. Hoia 200-kraadises ahjus 10 minutit ja valmis!


Kommentaarid