Lemmik lasanje
Seda lasanjet palun oma emal teha vähemalt korra kuus ja juba lapsepõlvest saati on see roog olnud minu üks vaieldamatuid lemmikuid. Muidugi võtab sellise lasanje tegemine parajalt suure tüki tegija ajast ja sellepärast pole mu ema olnud kunagi väga vaimustatud selle valmistamisest, kuid tulemus on tõesti seda vaeva väärt!
Vaja läheb:
pool pakki lasanjeplaate (umbes 10 lehte)
Hakklihakaste:
õli
400 g hakkliha
1 riivitud porgand
1 hakitud sibul
1 puljongikuubik
pool klaasi vett
1 pakk šampinjone
1 küüslauguküüs
200 g purustatud tomateid või 2-3 suurt värsket tomatit
soola
pipart
Juustu-piimakaste:
3-4 spl õli
3 spl jahu
0,75 l piima
75 g riivitud juustu
0,25 tl muskaatpähklit
1 tl Dijoni sinepit
1 tl Dijoni sinepit
soola
pipart
Kate:
75 g riivitud juustu
Hakklihakastme jaoks kuumuta õli pannil ja prae esmalt hakkliha. Kui hakkliha on juba peaaegu küps, lisa riivitud porgand ja sibul. Pruunista veidi. Nüüd pane segu sisse üks puljongikuubik/puljongitarretis ja lisa vähemalt pool klaasi vett, et puljong ära lahustuks. Lisa viilutatud šampinjonid ja küüslauk. Natukese aja pärast lisa ka tomatid. Maitsesta soola ja pipraga ja lase veel natuke podiseda.
Kuumuta juustukastmeks potis õli ja puista peale jahu. Kuumuta pidevalt segades umbes 1 minut. Tõsta kastrul tulelt ja lisa vähehaaval pidevalt segades juurde piim. Keeda kastet pidevalt segades kuni segu pakseneb. Nüüd lisa riivitud juust ja muskaatpähkel. Maitsesta soola ja pipraga. Olenevalt vormi suurusest peab arvestama, et pigem teha kastet rohkem kui vähem, seega võib suurema vormi korral piima juurde lisada.
Hakklihakaste |
Juustukatse |
Mina tegin lasanje klaasvormi mõõtudega 24X30 cm. Lasanje kokkupanemist alusta hakklihakastmest. Siis tuleb lasanjeplaatide kiht. Seejärel juustukastmekiht ja jälle lasanjeplaadid. Edasi : hakklihakiht, lasanjekiht ja peale juustukiht. Kindlasti peab pealmine juustukiht katma kõik lasanjeplaadid, sest muidu ei küpse need ära ja jäävad sitked! Küpseta umbes 25 minutit 175-kraadi juures, lisa peale riivitud juust ja küpseta veel 5 minutit. Nii nii hea!
Kommentaarid
Postita kommentaar