Kõrvitsa-toorjuustu kook
Olen suur suur toorjuustukookide fänn nii nende kerge valmistamise kui ka imelise maitse pärast. See kõrvitsa-toorjuustukook "Tordiraamatust" on saanud nii minu kui ka minu lähedaste, kellele olen seda küpsetanud, lemmikuks. Inimestele, kelle jaoks kõrvits tundub võõras ja veidi imelik, võin öelda, et kõrvits annab lihtsalt toorjuustukoogile lisaväärtust ning kindlasti pole kook liiga kõrvitsane.
Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
50 g sulatatud võid
Täidis:
500 g toorjuustu
2,5 dl suhkrut
500 g kõrvitsat või 400 ml kõrvitsapüreed
2 dl hapukoort
1 tl kaneeli
1 tl vanillisuhkrut
4 muna
Kate:
2,5 dl hapukoort
2 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
kreeka pähkleid
Purusta küpsised, sega hulka sulatatud või. Pressi küpsisepuru küpsetuspaberiga vooderdatud 24-26 cm läbimõõduga vormi (minul oli seekord kandiline vorm). Keeda kõrvitsatükid vees pehmeks, kalla või auruta vesi välja ning püreesta. Lase veidi jahtuda. Sega teises kausis toorjuust suhkruga. Lisa toorjuustusegule kõrvitsapüree, hapukoor, kaneel, vanillisuhkur. Lisa vahustades ükshaaval juurde ka 4 muna. Kalla segu põhjale ja küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund. Kui tahad kindel olla, et kook pealt ei mureneks, siis aseta ahju veel kauss veega.
Sega kokku kate ja kalla ettevaatlikult koogile, kaunista pähklitega. Küpseta veel 5 minutit. Lase koogil lahtises ahjus aeglaselt jahtuda. Tõsta seejärel kook külma ja hoia vähemalt 6 tundi. Mida kauem seda parem. See on nii hea...
Kommentaarid
Postita kommentaar