Portugali kreemikoogid, lihtsalt peab proovima!

Need imehead kreemikoogikesed (Nami-Nami retsepti järgi) on nii nii head, et iga kord tekib tahtmine kõik koogikesed ise kohe ära süüa. Kellele vähekegi keedukreem maitseb, see peab kindlasti neid ahvatlusi ise järele proovima! Maitse ise räägib rohkem kui tuhat sõna!




12 koogikest:
300 g lehttainast
kaneeli
100 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 sl maisitärklist
3 munakollast
2 dl 35% rõõska koort
1 dl vett

Sulata lehttainas (kõige paremini sobib see, kus pole mitte tainaplaadid, vaid rulli keeratud tainas). Vajuta tainas kätega natuke õhemaks ja puista tainalapile peale kaneeli. Nüüd keera tainas rulli tagasi, nii nagu teeks kaneelirulle. Lõika umbes 2 cm paksused kettad ja suru need näppudega muffinivormide põhja ja äärtele.

Kreemi valmistamiseks sega potis suhkur ja maisitärklis. Klopi hulka munakollased ja sega. Nüüd lisa vähehaaval juurde rõõsk koor ja vesi, et moodustuks ühtlane segu. Kuumuta potti keskmisel tulel pidevalt segades. Läheb aega, segu pakseneb alles natukese aja pärast. Kuumuta kuni segu paksenemiseni, võta siis tulelt  ja lase veidi jahtuda. Nüüd täida vormid 1-2 supilusikatäie kreemiga.


Küpseta 225-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni tainas on kerkinud ja täidis pealt ilus kuldpruun. Parimad on koogikesed veidi jahtunult! Mmmm...





Kommentaarid