Eestimaised muffinid Karli õlle ja Kalevi šokolaadiga

Vabariigi aastapäeval oli mul hea võimalus ansambliprooviks küpsetada veel midagi head kaasa. (Jah, olen sadu kordi kuulnud juttu, kuidas lauljad ei tohiks šokolaadi süüa, aga mis seal ikka.) Šokolaadi-õlle muffiniretsepti leidsin Sööme Silmadega blogist ja vastavalt kapis leiduvale või mitteleiduvale kohandasin seda. Et asja eestimaisemaks teha, kasutasin Saku õlut Karl ja muidugi vana head Kalevi tumedat šokolaadi. Kuna vabariigi aastapäeva tordi jaoks sai sinine toiduvärv juba kord ostetud, kasutasin seda ka muffinite glasuuri valmistamisel.



Muffinid:
5 dl jahu
1,5 dl magustamata kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
2 dl suhkrut (võib panna kuni 4 dl)
1 tl vanillisuhkrut
100 g sulatatud võid
umbes pool pudelit Karli õlut
3 muna
1,9 dl hapukoort

Glasuur:
300g (lahjat) toorjuustu
100 g valget šokolaadi
maitse järgi suhkrut
natuke sinist toiduvärvi

Sega omavahel jahu, kakao, küpsetuspulber, sool ja suhkrud. Teises kausis sega sulatatud või ja õlu ning vispelda sisse munad. Siis lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Lisa järk-järgult kuivainesegu vedelikule ja sega põhjalikult läbi. Tainas peaks jääma küllaltki vedel. Tõsta tainas muffinivormidesse (soovitavalt kasuta nii muffinipabereid kui ka muffinipanni), minul tuli kokku 26 muffinit. Küpseta 175-kraadises ahjus 25 minutit. Lase jahtuda ja valmista glasuur.

Sulata natuke üle poole 100-grammisest šokolaadist. Sega kokku toasoe toorjuust ja sulatatud valge šokolaad. Lisa soovi korral veel suhkur ja/või vanillisuhkur ja toiduvärv. Sega glasuur ühtlaseks ja kata sellega muffinid. Lase glasuuril veidi jahtuda ja siis riivi peale ülejäänud osa valgest šokolaadist.

Kommentaarid