Vaarika-valge šokolaadi-martsipani muffinid

Muffinid on ühed kergeimad magusad küpsetised, millega  algas umbes 10 aastat tagasi minu suur armastus küpsetamise vastu. Seekord siis ühed lihtsad, aga samas piisavalt erilised vaarika-valge šokolaadi-martsipani muffinid toorjuustumütsikestega.





Muffinid (12 tk):
50 g võid
2 muna
0,5 dl suhkrut
1,5 dl maitsestamata jogurtit
3 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
2 dl vaarikaid
75 g valget šokolaadi
75 g martsipani

Sulata või ja jahuta. Vahusta eraldi kausis munad suhkruga. Lisa sellele maitsestamata jogurt ja veidi jahtunud või. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa munavahule. Kõige viimaks sega taina hulka ka riivitud martsipan ja erineva suurusega šokolaaditükid (väiksemad ja vähe suuremad). Jaga tainas muffinivormi ja vajuta igasse pesasse sisse 4-5 vaarikat. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Lase jahtuda!


Kreem:
85 g võid
120 g toorjuustu
115 g tuhksuhkrut
0,5 tl vanillisuhkrut
näputäis soola

Vahusta toasoe või tuhksuhkruga ja vanillisuhkruga heledaks vahuks. Lisa toorjuust ja vahusta seni kuni segu on ühtlane. Aseta kreem pritskotti ja tee muffinite peale ilusad tupsukesed. Kaunista kas riivitud šokolaadi, värskete vaarikate, erinevate kaunistuspurude või -pärlitega, kommi tükkidega või lase mõttel lennata ja kaunista veelgi isikupärasemalt! Njomnjom...



Kommentaarid