Martsipani-vaarikatort Dops küpsisega!

Praegustel palavatel päevadel ei teki kohe üldse isu midagi küpsetatut süüa, pigem tahaks midagi värsket ja jahedat. Seega mõtlesingi õe sünnipäevaks välja martsipani-vaarikatordi, millele lisandiks Mesikäpp Dops küpsised küpsised. Martsipanipõhja retsepti leidsin Nami-nami retseptikogust. Kõige parema maitse saamiseks soovitan isegi teha kook valmis eelmisel päeval ja alles järgmisel päeval panna peale martsipanikate.Kui nüüd ausalt ütlen, siis oli see mul esimene kord katsetada martsipanikattega tordi tegemist, mis esmapilgul üldsegi kerge ei tundunud. Tegelikult polnud asi nii raske midagi, nii et soovitan kõigil martsipanisõpradel proovida!



Põhi:
80 g martsipani
80 g võid
3 dl jahu
1 muna

Täidis:
200 g valget šokolaadi
400 g toorjuustu
200 g Kreeka jogurtit
2 spl kondentspiima
2 dl vahukoort
300 g vaarikaid
10  Mesikäpp Dops küpsist
20 g kiirestilahustuvat želatiini +3-5 spl selle lahustamiseks

Kate:
250 g martsipani
+4 Mesikäpp Dops küpsist

Riivi kaussi külm või ja külm martsipan. Lisa hulka jahu ja sega ühtlaseks puruks. Sega kiiresti juurde veel muna, nii et moodustuks ühtlane segu. Suru tainas 24-26 cm läbimõõduga vormi põhja ja küpseta 160-kraadises ahjus 15-20 minutit.

Sulata šokolaad ja jahuta. Samal ajal sega kausis kokku jogurt ja toasoe toorjuust (kui ained ei taha niisama seguneda, võid ka vahustada). Vahusta vahukoor ja sega toorjuustusegu hulka. Lisa kondentspiim ja veidi jahtunud valge šokolaad (kui šokolaad on liiga kuum, siis sulab vahukoor vedelaks). Nüüd haki küpsised erisuurusteks tükkideks ja lisa segule. Viimaks lisa vaarikad ja sega kogu täidist õrnalt, nii et vaarikad väga katki ei läheks. Viimasena sega väikeses kausis omavahel želatiin ja piim. Kuumuta tasasel tulel seni, kuni želatiin vedelaks läheb ja lahustub. Jahuta veidi ja lisa toorjuustusegule pidevalt samal ajal segades. Kalla segu vormi ja pane umbes 1-2 tunniks sügavkülma või 6 tunniks tavalisse külmikusse. 

Kui vähemalt pealmine kiht on koogil külmunud, saad tordi koogivormi äärte küljest kergelt lahti. Eemalda vorm ja pane tort veidi suuremale alusele. Rulli martsipan 3-5 mm paksuseks suureks kettaks (rullimisel kasuta tuhksuhkrut nii martsipani all kui ka peal). Ketas peab olema nii suur, et kataks ka tordi ääred. Selleks, et martsipan tordile panemisel katki ei läheks, soovitan korraks panna rullitud martsipan külmkappi, et see veidi taheneks. Rulli õrnalt martsipaniketas tainarulli peale ja sama õrnalt aseta see tordile. Silu kergelt tordi äärel olevaid volte. Kaunista purustatud küpsistega. Edaspidi hoia ja säilita kooki tavalises külmikus, teisel päeval maitseb kook veelgi paremini! Maitse ja naudi!






Kommentaarid