Sõrnikud!

Mis saaksid olla paremad kui ühed pühapäevahommikused pannkoogid? Õhukestele pannkookidele pakuvad head vaheldust aga valgurikkad sõrnikud, mille tegemine on sama lihtne või isegi lihtsamgi kui õhukeste pannkookide meisterdamine. Minu ema, kellel meeles veel nõukogude aeg, mäletab sõrnikuid just või või hapukoorega pakutuna. Mulle meeldivad need mõnusad sõrnikud aga rohkem jäätise, Nutella või maapähklivõiga! Täisteranisujahu muutub paisudes kohevamaks ja sõrnikud tulevad veidi pontsakamad, samas võib täisteranisujahu asemel kasutada ka tavalist nisujahu, kuid siis pole vaja lasta jahul seista. Need sõrnikud, lisandiks vanillijäätis, muudavad vähemalt minu hommikud küll kohe palju rõõmsamaks!




Vaja läheb:
200 g vaniljemaitselist kohupiima
1 suur muna
2 spl täisteranisujahu või kaerajahu
1 spl suhkrut
Näpuotsatäis soola

Klopi muna lahti. Sega kohupiimaga segamini. Lisa jahu ja sool. Lase tainal 5-10 minutit paisuda. Prae vähese õliga mõlemalt poolelt nii nagu pannkookegi! Söö soojalt koos hapukoore, jäätise või hoopiski värske toormoosiga! Viib lihtsalt keele alla...



Kommentaarid