Mustikamuffinid mandlitäidisega ja toorjustumütsikestega

Juba pikemat aega mõlkus mul mõttes üks helelilla unistus, mille nimeks mustikamuffinid mandlitäidise ja toorjuustu kattega! Mustikad on lisaks nende imelisele maitsele veel palju palju kasulikke omadusi. Mustikas parandab ainevahetust, nägemisteravust ja silma võrkkesta verevarustust. Seega minusugustele prillikandijatele tuleb mustikate söömine kindlasti kasuks! Leidsin toidupoest veel sellise põneva asja nagu mustikapulber, mida saab kasutada näiteks erinevates kreemides nii värvi kui ka mõnusa mustikase maitse andmiseks.




Muffinid (12tk):
1,5 dl nisujahu
1 dl grahmjahu
1,5 dl fariinisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
2 muna
1 dl hapukoort
50 g sulatatud võid
3 dl mustikaid

Mandlitäidis:
1 muna
1 munakollane
2 spl jahu
100 ml piima
100 ml vahukoort
3-4 spl suhkrut
20 g võid
40 g mandlilaaste
näpuotsatäis naturaalset vaniljepulbrit (või 1 tl vanillisuhkrut)
1 spl piima
10 g kiirestilahustuvat želatiinipulbrit
2 spl Amaretto likööri või 2 tilka mandli essentsi

Kreem:
120 g maitsestamata toorjuustu (nt. lahja)
75 ml vahukoort
3 spl tuhksuhkrut
1 spl mustika jahu/pulbrit

Muffinite jaoks sega omavahel jahu, fariinisuhkur ja küpsetuspulber. Teises kausis klopi munad vahtu ja lisa hapukoor ning sulatatud või. Nüüd sega munavaht jahuseguga. Lõpuks lisa marjad. Tõsta tainas muffinipesadesse. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Lahuta täielikult!



Täidise jaoks vahusta muna ja munakollane suhkruga. Sega juurde kõigepealt jahu, siis koor ja piim. Kuumuta paksupõhjalises potis, pidevalt segades, madalal tulel seni kuni segu pakseneb. Võta tulelt ja lisa või, mis sulab ise sinna sisse ära. Lase jahtuda. Samal ajal jahvata mandlilaastudest mandlijahu ja lisa segule koos vaniljega. Kõige lõpuks sega supilusikatäies piimas ära želatiin ja kuumuta pidevalt segades kuni želatiin lahustub. Lase želatiinil veidi (mitte üle minuti) jahtuda ja lisa kreemile pidevalt segades. Lisa veel ka mandli essents või Amaretto.

Nüüd lõika muffinite keskele umbes kahesentimeetrise läbimõõduga ring ja võta sisu välja. Lõika noaga väljavõetud tükilt ära pehme osa, nii et pärast kreemi lisamist saaksid kaane (kooriku) peale tagasi panna. Urgitse noaga veel veidi muffini sisust ära, et kreemile jääks rohkem ruumi. Tõsta igasse auku veidi kreemi ja tõsta peale muffini esialgne kate. 



Kreemi valmistamiseks vahusta vahukoor. Lisa toasoe toorjuust, mustikajahu ja suhkur ning vahusta ühtlaseks. Aseta kreem pritskotti ja kata muffinid nii nagu meeldib. Kaunistuseks lisasin ma veel mõned pärlid. Naudi!




Kommentaarid