Kiire tiramisu

See tiramisu retsept on saanud minu lemmikuks just oma lihtsuse tõttu. Teen seda mõnusat tiramisut kindlasti just siis, kui pole aega biskviitidega ja küpsetamistega mässata, samas ühte mõnusat magusaampsu tahaks ikka küll. Kui on sööma tulemas suurem seltskond, siis võib toorjuustukogust suurendada 200g võrra ja lisada juurde ühe munakollase. Magustoit säilib külmikus mitu päeva ja väga hea on seda ka sügavkülmas hoida ning siis enne söömist üles sulatada. Kõik need naturaalsed maitsed moodustavad lihtsalt ideaalse koosluse!




Vaja läheb (5-6 tk):
300 g lahjat toorjuustu
2-3 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 munakollast
200 ml vahukoort
100-200 g küpsiseid (Keelekese või Savoraidi)
1 tass kanget kohvi
4 spl Amaretto likööri
2-3 spl naturaalset kakod

Valmista kange kohv ja jahuta! Vahusta suhkrud munakollastega, lisa toorjuust ja vahusta ühtlaseks. Teises kausis vahusta vahukoor ja lisa eelnevale segule. Nüüd vala kohvi kausikesse või supitaldrikule ja lisa liköör. Kasta küpsised kohvi-likööri sisse (Keelekesi võib paar sekundit leotada, aga Savoraidi küpsised võta nii kiiresti välja kui võimalik, muidu jääb tiramisu vedel!). Pane iga kausikese põhja 2-3 küpsist. Tõsta igasse kaussi 1-2 spl kreemi ja siis kata sõelast läbi lastud kakaoga (nii jääb kakao ilus ühtlane). Korda kihtide lisamist: küpsis, kreem, kakao. Olenevalt portsude suurusest tuleb 2-3 küpsis-kreem-kakao kihti. Kui võimalik, jäta vähemalt kaheks tunniks külma, et maitsed ühtlustuksid. Ja kui serveerid magustoitu järgmisel päeval, siis lisa kakao vahetult enne serveerimist. Suussulav magustoit ongi valmis!



Kommentaarid