Quiche Lorraine

Selle (minu meelest parima) singi-koorepiruka retsepti leidsin ühest kasulikust raamatust "Pereköögi kokaraamat". Mäletan kui väiksena jätsin ikka kõik koogi tainased servad ja pitsa ääred alles, aga selle piruka puhul on just kõigekõige parem osa see mure ja krõmpsuv tainas. Täisterajahu kasutades tuleb põhi veelgi muredam. Pirukas on hea nii külmalt kui ka kuumalt!



Põhi:
150 g võid
3 dl jahu (nt 1 dl täisterajahu ja 2 dl nisujahu)
0,5 soola
2 sl vett

Täidis:
200 g sinki
1 punane sibul
3 muna
3,5 dl kohvikoort
0,5 tl soola
valget pipart
3 dl riivitud juustu

Haki külm või, jahu ja sool segi. Lisa vesi ja sõtku ühtlaseks. Suru tainas 24-26 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Torka tainapõhja kahvliga augud ja küpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit. Pruunista pannil õlis tükeldatud sink ja sibul ja laota tainapõhjale. Klopi munad ja koor segi, maitsesta soola ja pipraga. Sega hulka riivitud juust ja kalla segu pirukale. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Valmis!





Kommentaarid