Toorjuustukook karamelli ja vahukommidega

Kohe kohe varsti jõuab kätte vahukommide grillimise aeg. Seniks aga kui lõkke ümber istumiseks ilmad veel jahedad, on ideaalne võimalus nautida suuus sulavate vahukommide maitset hoopis ühes mõnusas karamellises toorjuustukoogis. Kook sobis oma magususe ja rõõmsameelsusega hästi munadepühadesse.




Põhi:
175 g Digestive küpsiseid
50 g võid

Täidis:
400 g ricotta kohupiima
200 g toorjuustu
7 vahukommi (osta 150 g pakk nt Haribo grillimise vahukommid)
100 ml kohvikoort (osta 200 g pakk)
4 muna

Kate:
150 g iirisekomme
5 spl kohvikoort
ülejäänud vahukommid (umbes 15 tükki)
värvilisi kaunistusi

Pane ahi 150-kraadi jaoks sooja. Sega purustatud küpsised ja sulatatud või ning suru puru 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetusvormi põhja ja selle äärtesse. 

Täidise jaoks lase 100 ml kohvikoort paksupõhjalises potis keema. Seejärel lisa 7 vahukommi ja sega keskmisel kuumusel kuumutades seni, kuni vahukommid on sulanud. Jahuta! Klopi kausis munad ja sega ricotta ja toorjuustuga ühtlaseks seguks. Lisa veidi jahtunud vahukommikaste. Sega ühtlaseks ja vala küpsisepõhja peale. Küpseta ahjus 45-50 minutit. 

Katte jaoks kuumuta kohvikoor ja lisa iirisekommid. Sega kuumutades seni, kuni iirisekommid on sulanud ja segu ühtlane. Laota iirisekate koogile (püüa seda teha nii, et umbes 1 cm koogi äärtest jääks katmata, muidu kleepub kaste ääre külge). Lõika ülejäänud vahukommid keskelt pooleks, nii et moodustuksid umbes 1,5 cm paksused kettakesed. Minul jätkus Haribo vahukommide pakist täpselt nii, et kui 7 vahukommi olin koogi sisse pannud, siis kõik ülejäänud läksid täpselt katteks. Vahukommikettad aseta ühtlaselt koogile ja kuumuta veel 3-5 minutit kõrgeimal ahju temperatuuril (250-300 kraadi). 


NB! jälgi kogu aeg nüüd selle 5 minuti jooksul kooki - valmis on kook siis, kui vahukommid on pealt pruunid ja veidike sulanud. Võta kook ahjust ja hoia vähemalt 2 h külmas. Kaunista nii nagu meeldib! Magus ahvatlus ongi valmis..











Kommentaarid