Köögivilja vokiroog lihaga

Jällegi saab valmistada lihtsa ja tervisliku roa just sellest, mis parajasti kapis leidub. Kas eelistad kana- või sealiha, see on sinu valik. Koguseid võib asendada mõne muu köögiviljaga või lisada kõik köögiviljad, mida olen retseptis välja pakkunud (sellisel juhul jätkub ühest pajaroast juba rohkematele inimestele). Puljongitarretis ja tšillikaste muudavad juurviljad eriti maitsekaks ja kokku tuleb üks imehea köögiviljarohke toitev roog.




Vaja läheb (4-6 inimesele):
400-500 g kana kintsuliha või fileed (või ka sealiha)
pool värske kapsa pead
1 riivitud porgand
2 kartulit
1 suur sibul
3 küünt küüslauku
1 paprika/ 300g kõrvitsat või 1 suvikõrvits/ 2 tomatit/ 100 g brokolit / herneid / rohelisi ube ...
1 pakk šampinjone
1 puljongitarretis (Knorr)
2 spl magusat tšillikastet
värskeid ürte
1,5 dl vett

Tükelda kõik komponendid eraldi nõudesse eelnevalt ära, et hiljem saaks kiiresti vokipannile lisada. Prae suurel vokipannil tükeldatud liha hakitud sibula ja küüslauguga. Lisa kapsas ja sega kuni kapsas veidi pehmeneb. Nüüd sega juurde porgand ja kartul ning lase jälle veidi küpseda. Seejärel lisa seened ja viimasena kas paprika, suvikõrvits, tomat, brokoli või kõik need komponendid. Lisa puljongitarretis, tšillikaste ja vesi ning lase veel 5 minutit podiseda. Maitsesta soola, pipra ja värskete ürtidega. Head isu!



Kommentaarid