Maasika-kookose kook ILMA suhkruta

Leidsin ajakirja Tervis Pluss lugedes ühe toreda konkursi, mille käigus valitakse välja maitsvaim, tervislikem ja ka ilusaim kook. See inspireeris mind veidike ajusid ragistama ja mõtlema alternatiive erinevatele komponentidele kookides, mida võiks võimalusel vältida. Niisiis või asemel kasutaasin kookosrasva ja suhkru asemel annab juustukoogile magusust hoopis dattel. Värvi, värskuse ja vitamiinidega on esindatud maasikad. Kook sobib eriti hästi just suurematele kookosesõpradele.



Põhi:
2 spl kookosrasva
175 g kookosküpsiseid (mina kasutasin 100% naturaalseid)

Täidis:
400 g toorjuustu
4 muna
150 g kookospiima
100 g kuivatatud datleid (ilma kivideta)

Peale:
250 g maasikaid
peotäis kookoshelbeid

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulatatud kookosrasvaga. Suru küpsisepuru 24-cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtesse. Pane datlid veega keema nii, et vesi kataks napilt datlid. Keeda kaanega umbes 10-15 minutit või seni, kuni datlid on muutunud pehmeks püreeks. Eemalda potikaas ja lase enamusel veel ära aurustuda. (Kui peaks olema eriti kõvad datlid, siis peab datleid pärast keetmist püreerima). Jahuta.
Klopi teises kausis lahti  munad ja sega toorjuustuga ühtlaseks seguks. Lisa kookospiim ja püree ning sega jällegi ühtlaseks (segu peaks jääma suhteliselt vedel, kuid mitte täiesti ehk veidike vedelam kui tavalise toorjuustukoogi valmistamisel). Kalla segu aeglaselt koogipõhjale ning küpseta 175-kraadises ahjus umbes 1 tund. Kui kook tundub veel vedel siis lisa 10 minutit küpsetusaega. Lase seista 2 tundi kuni üleöö külmkapis. Enne serveerimist kaunista maasikaviilude ja kookosega. Maiusta julgelt, mõtle, ilma suhkruta ju siiski!


Kommentaarid