Hazelnut Nougat'i tort

Pikal nädalavahetusel oli mul jälle õnneks võimalus teha lausa kaks kooki. Selle koogi idee tuli mul Kalevi uutest kommidest, mille nimeks Hazelnut Nougat. Üldiselt eelistan kommide asemel kooki, aga neid Geisha šokolaadi meenutavaid komme sööksin minagi hea meelega. Siiski tekkis idee lisada seda head maitset ka tordile. Tegin koogi väikeses 20-cm vormis, seega sai tort mõnusalt kõrge. Munadepühade kohaselt tuli tordi välimus rõõmus ja värviline.


 Biskviit:
125 g võid
200 g suhkrut
1,5 tl vanillisuhkrut
2 muna
200 g jahu
1 tl soodat
1,5 tl küpsetuspulbrit
60 g magustamata kakaod
2 dl keefiri

Kreem:
300 g toorjuustu (nt 150 g light ja 150 g originaal)
2 dl vahukoort
1 dl vahukoort või kohvikoort
2 pakki Kalevi Hazelnut Nougat't komme (roosas pakendis)
250 g maasikaid
20 g kiiresti lahustuvat želatiinipulbrit
0,5 apelsini

Sega kokku jahu, sooda, kakao ja küpsetuspulber. Vahuste teises kausis toasoe või suhkruga. Lisa seejärel vanillisuhkur ja munad samal ajal kui vahustad. Lisa jahusegule kordamööda keefir ja jahusegu. Sega ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20-cm vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 40-55 minutit. Proovi puu tikuga, kas kook on küps (see peab jääma kuivaks). Võta kook vormist välja. Jahuta.


Niikaua kui kook jahtub, kuumuta paksupõhjalises potis 1 dl vahukoort või kohvikoort keemiseni. Seejärel keera kuumus madalamaks ja lisa koorele 1 pakk komme (et kiiremini sulaks, võid eelnevalt kommid väiksemaks lõigata). Kuumuta pidevalt segades seni, kuni kõik kommid on segu sisse ära sulanud. Võta tulelt, lase jahtuda. 

Vahepeal lõika poolsoe kook kolmeks võrdseks kettaks ja aseta erinevatele alustele jahtuma. Haki ära ka umbes 12 kommi. Jäta sisse nii väiksemaid kui ka suuremaid tükke. Viiluta osa maasikatest nii, et need kataks ühe kihi koogist. Ülejäänud maasikad haki väikesteks tükkideks, et saaks panna koogi peale.

Jätka kreemiga: vahusta 2 dl vahukoort ja sega see toorjuustuga ühtlaseks seguks. Nüüd lisa jahtunud kommikaste ja sega jälle ühtlaseks. Želatiini jaoks pressi pool apelsini kuumust kannatavasse potti või kaussi. Sega sinna sisse üks pakk želatiini (20 g). Kuumuta segu madalal kuumusel, kuni see muutub läbipaistvamaks. Lase jahtuda umbes 1 minut. Lisa želatiinimass kreemile, samal ajal pidevalt segades. NB! Kindlasti ei tohi segu liiga kaua jahtuda lasta, muidu tekivad segu sisse juba tarretisetükid. 

Koogi kokkupanek: Põhjaks pane esimene koogiketas. Laota koogiketta peale 1 kiht maasikaviile ja selle peale pool kommipurust. Nüüd määri kommipuru peale esimene osa kreemist (arvesta, et kõige rohkem läheb katteks ja äärtesse). Aseta peale järgmine koogiketas. Sinna puista peale ülejäänud pool kommipurust ja siis jälle kreem. Nüüd läheb koogi peale viimane ketas. Kraabi nüüd viimne kui tilk kreemist kokku ja kata kook pealt ja külgedelt. Kaunista maasikatega ja muu teemakohasega. Soovitavalt söö kook koos sõpradega lähima kahe päeva jooksul ära, see kook ei kannata kaua seismist!





Ja mis oleks ühed tõelised munadepühad ilma munade värvimise, jalgratta sõidu ja tee äärde jäävate sinilillede korjamiseta!




Värvilist kevadet!

Kommentaarid