Kreemjas püreesupp

Olen suur püreesuppide austaja. Argiõhtuteks on püreesupp just sobiv, sest seda on nii lihtne valmistada ja supi sisse võib panna just seda, mida parajasti kapis leidub. Lisaks sellele on köögiviljad ka väga vitamiinirikkad ning aitavad täita lubadust: ,,söö päevas 5 peotäit köögivilju".





Vaja läheb (4 inimesele):
praadimiseks võid
1 suur sibul
2 küünt küüslauku
näpuotsa suurune tükk ingverit
300-400 g kõrvitsat (või asenduseks 1 pakk külmutatud "Pühapäeva pada")
1 suur porgand
1 kartul
1 puljongitarretis (Knorr)
1 pakk sulatatud juustu (eelistatult kukeseene-või krevetimaitselist Merevaiku)

Samuti võib lisada porrulauku, lillkapsast, brokolit, suvikõrvitsat või muud, mis kapis leidub.

Serveerimiseks vali enda jaoks sobiv:
värskeid ürte, kõrvitsaseemneid, krõbedaid saiakuubikuid, praetud peekonitükke või krevette.

Prae hakitud sibul ja küüslauk võiga.  Pane hakitud köögiviljad keema võimalikult vähese veega, kuid nii, et köögiviljad oleksid siiski veega kaetud. Lisa puljongitarretis, praetud sibul ja küüslauk ja läbi küüslaugupressi pressitud ingver. Keeda seni, kuni juurvili muutub pehmeks. Püreesta segu  ja lisa sulatatud juust. Sega kogu supp ühtlaseks. Vajadusel lisa soola ja pipart. Kui segu tundub liiga paks, siis võib veel lisada keedetud kuuma vett. Söö ja tervis tuleb!







Kommentaarid