"Daimi"-marja beseerull

See beseerull on minu ema üks leivanumbritest, mis oma pehme maitse ja mõnusa tekstuuri tõttu mõjub kohvi kõrvale eriti hõrgult. Soovitan kindlasti proovida!




Besee:
6 munavalget
näpuotsaga soola
1 spl sidrunimahla
3 dl suhkrut
2 spl kartulijahu
30 g mandlilaaste

Täidis:
4 dl vahukoort
2 väikest Daimi šokolaadi
1 apelsini mahl
20 g kiiresti lahustuvat želatiini
1 spl suhkrut

lisandiks maasikaid või vaarikaid

Mikserda munavalged tugevaks vahuks. Lisa vähehaaval juurde suhkur, sool ja sidrunimahl. (Ära üle vahusta, muidu muutub vaht rabedaks ja tükiliseks!) Lisa vähehaaval kartulijahu ja sega ühtlaseks. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud( ja vähese õliga piserdatud) ahjuplaadile ja puista peale mandlilaastud. Küpseta 175-kraadises ahjus 15 minutit. Aseta besee peale teine küpsetuspaber ja keera ettevaatlikult teisipidi. Nüüd eemalda õrnalt kasutatud/pealmine küpsetuspaber ja keera küpsenud besee jahtumiseks koos alumise paberiga rulli. 

Täidise valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga. Lisa tükeldatud Daimi šokolaad. Pane väikesesse anumasse kiiresti lahustuv želatiinipulber koos pressitud värske apelsinimahlaga ning sega ühtlaseks. Seejärel kuumuta kuni segu muutub läbipaistvaks. Jahuta ning lisa vahukoore hulka. 

Nüüd rulli jahtunud beseerull ettevaatlikult uuesti lahti ja kata täidisega. Seejärel keera besee koos täidisega uuesti rulli ning jäta mõneks tunniks külma. Lõika tükkideks ja serveeri värskete marjadega!








Kommentaarid