Suussulav Brita kook
Selle imehea retsepti leidsin raamatust "Sada kooki 3" ja muutsin seda natuke enda maitse järgi. Kindlasti on kook veelgi maitsvam, kui kasutada värskeid koduaiast korjatud maasikaid ja vaarikaid, kuid sügavkülmutatud vaarikad ajasid asja ka väga hästi ära ja maitsesid üllatavalt värskelt. Tavaliselt kui kodus kooki küpsetan, olen suure magusaarmastajana lõpuks ikka ainult mina see, kes üle poole koogist ära sööb, kuid seekord oli kook ühe päevaga otsas. Ka neile, kes muidu magusat ei söö täitsa maitses.
Põhi:
150 g võid
1,5 dl suhkrut
3 munakollast
1 dl piima
2 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
Besee-kate:
3 munavalget
1,5 dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
katteks mandlilaaste
Kreem:
2 dl vahukoort
400g kohupiima 5%
1dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
300g vaarikaid
Põhja jaoks vahusta toasoe või suhkruga ja klopi hulka ka munakollased. Sega eelnevalt jahu ja küpsetuspulber ning lisa see piimaga vaheldumisi võivahu hulka. Jaga taignakogus pooleks ja küpseta kas kahes erinevas koogivormis (24-26 cm) või siis ühes vormis kordamööda. Katte jaoks vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisa seejärel aeglaselt suhkrud. Laota munavaht ühe koogivormi tainakihi peale ja puista üle mandlilaastudega. Nüüd pista vormid ahju ja küpseta 175kraadi juures 20 minutit. Ahjust välja võttes jahuta.
Täidiseks vahusta koor ning sega juurde kohupiim ja suhkrud. Aseta serveerimislauale kõigepealt ilma beseeta ketas, laota sellele täidis ja kata vaarikate (või muude marjadega). Tõsta koogile ka teine ketas ja kook ongi valmis!
Kommentaarid
Postita kommentaar