Muffinid banaani-karamelli üllatusega
Võtsin selle aja ja otsustasn keeta kondentspiimast iirisekastet, mida saab erinevates küpsetistes mitmet moodi kasutada. Siis tuligi kohe idee teha ühed imekergelt valmivad muffinid, mille põhitegelasteks banaan ja iiris. Minul tuli kokku 14 muffinit.
Tainas:
2-3 küpset banaani
1,5 dl fariinisuhkrut
1 dl õli
2 muna
2 dl nisujahu
2,5 dl täisterajahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 tl soodat
7 iirisekommi
peotäis kreekapähkleid
Kate:
150g kondentspiimast tehtud iirisekastet
75g toorjuustu
natuke iirisekomme või kreekapähkleid
Lõika 14 banaaniviilu ja pane kõrvale. Ülejäänud banaanid purusta kahvliga kausis ja lisa fariinisuhkur, õli ja munad. Sega teises kausis jahu, küpsetuspulber, sool ja sooda ning lisa banaanisegule. Lisa veel segule peotäis peeneks hakitud kreekapähkleid. Lõika pooleks iirisekommid ja tõsta kõrvale. Nüüd tõsta iga muffinivormi põhja natukene tainast (vähem kui pool muffinist). Laota iga muffinivormi sisse 1 banaaniviil ja selle peale pooleks lõigatud iirisekomm. Ülejäänud tainas jaga muffinite peale nii, et banaaniviil ja iirisekomm saaksid kaetud. Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit.
Katte jaoks oleks vaja eelnevalt valmis tehtud iirisekastet. Iirisekastme saad kondentspiimast siis, kui paned kondentspiimapurgi keeva veega potti nii, et vähemalt 1/3 purgist oleks kaetud. 2h tasasel tulel keetmisel saad vedela kastme ja 4h tasasel tulel saad paksema kastme. Mina ühe raamatu järgi purkidele ka augud sisse, kuid veidi hakkas kondentspiima siiski välja voolama. Samas võib ka augud jätta tegemata ja ei tohiks! ka midagi juhtuda nagu ema oma kogemustest ütles. Konkreetselt nende muffinite puhul tehtud kastet keetsin 2,5h. Iirisekaste säilib külmkapis hästi ja seda saab kasutada nii kookide sees kui ka katteks.
Muffinite jaoks sega toorjuust iirisekastmega ja kata muffinid. Kaunista iirisekommipuruga või tükeldatud kreeka pählitega. Mm kui hea...
Tainas:
2-3 küpset banaani
1,5 dl fariinisuhkrut
1 dl õli
2 muna
2 dl nisujahu
2,5 dl täisterajahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 tl soodat
7 iirisekommi
peotäis kreekapähkleid
Kate:
150g kondentspiimast tehtud iirisekastet
75g toorjuustu
natuke iirisekomme või kreekapähkleid
Kondentspiima keetmine |
Lõika 14 banaaniviilu ja pane kõrvale. Ülejäänud banaanid purusta kahvliga kausis ja lisa fariinisuhkur, õli ja munad. Sega teises kausis jahu, küpsetuspulber, sool ja sooda ning lisa banaanisegule. Lisa veel segule peotäis peeneks hakitud kreekapähkleid. Lõika pooleks iirisekommid ja tõsta kõrvale. Nüüd tõsta iga muffinivormi põhja natukene tainast (vähem kui pool muffinist). Laota iga muffinivormi sisse 1 banaaniviil ja selle peale pooleks lõigatud iirisekomm. Ülejäänud tainas jaga muffinite peale nii, et banaaniviil ja iirisekomm saaksid kaetud. Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit.
Katte jaoks oleks vaja eelnevalt valmis tehtud iirisekastet. Iirisekastme saad kondentspiimast siis, kui paned kondentspiimapurgi keeva veega potti nii, et vähemalt 1/3 purgist oleks kaetud. 2h tasasel tulel keetmisel saad vedela kastme ja 4h tasasel tulel saad paksema kastme. Mina ühe raamatu järgi purkidele ka augud sisse, kuid veidi hakkas kondentspiima siiski välja voolama. Samas võib ka augud jätta tegemata ja ei tohiks! ka midagi juhtuda nagu ema oma kogemustest ütles. Konkreetselt nende muffinite puhul tehtud kastet keetsin 2,5h. Iirisekaste säilib külmkapis hästi ja seda saab kasutada nii kookide sees kui ka katteks.
Muffinite jaoks sega toorjuust iirisekastmega ja kata muffinid. Kaunista iirisekommipuruga või tükeldatud kreeka pählitega. Mm kui hea...
Kommentaarid
Postita kommentaar