Banaaniampsud

Minu jaoks oleks ideaalne see, kui need mõnusad banaaniampsud oleksid alati sügavkülmas olemas. Kui magusaisu peale tuleb, siis on hea neid sealt võtta ja nautida jäätiselaadset maiustust. Banaan meenutab sügavkülmutatuna vägagi jäätist, kuid on tervislikum versioon sellest. Osadele ampsudele lisasin veel pähklivõid, mida võiks minu meelest lisada peaaegu igasse küpsetisse, aga banaaniga sobib see tõesti väga hästi.



Vaja läheb:
2 banaani
50 g valget šokolaadi
100 g tumedat (70%) šokolaadi
Soovi korral  2 spl pähklivõid (peanut butter)
Kaunistuseks kookoshelbeid või pärleid

Lõika banaanid parajalt õhukesteks viiludeks. Määri umbes pooltele lõikudele peale ka õhuke kiht pählkivõid. Sulata vesivannil esmalt üks šokolaad. (Šokolaad võib olla veel erinevate lisanditega, mul oli seekord valgeks šokolaadiks Mesikäpa vahvlitega valge šokolaad).  Kasta kahvli abil banaanilaasud sulašokolaadi sisse nii, et need mõlemalt poolt kaetud saaks ja aseta seejärel küpsetuspaberile. Kui üks šokolaad otsas, siis sulata teine šokolaad ja tee kõike samamoodi. Seda kui palju täpselt šokolaadi jagub sõltub täiesti banaanide ja lõikude suurusest. Mina tegin nii, et osad pähklivõiga banaanid katsin valge ja teised tumeda šokolaadiga, siis tuleb kokku nelja erinevat sorti ampse, kõigile maitsemeeltele. Kiiresti tuleb raputada peale ka kaunistused kuni šokolaad pole veel tahkunud. Pane maiustused kõigepealt küpsetuspaberil külmkappi, et šokolaad tahkuks ja siis võid juba pista purki ja sügavkülma!


Kommentaarid