Tagurpidi õunakook

Õunakoogid ei kuulu just minu lemmikute hulka, kuid seda õunakooki sööks kasvõi iga päev. Mõnus karamelline kate sobib ideaalselt hapukate õunte ja vanillijäätisega. Selle koogi tegemine ei nõua ka erilisi kokandusandeid, kõik on väga lihtne. Retsepti leidsin ammu-ammu toidutarest. See on esimene kord, kui tegin oma kokkamisest ka video, mis on tõestus sellele, et siin pole tõesti midagi keerulist. Vaadake, tehke järele, nautige!






Põhi, millest saab tegelikult kate:
50 g võid
1,5 dl fariinisuhkrut
4-6 hapukat õuna

Tainas:
1,5 dl nisujahu
1 tl kardemoni
1 tl küpsetuspulbrit
100 g suhkut
100 g sulatatud või toasooja võid
2 muna

Aseta võitükid võimalikult ühtlaselt küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja. Raputa peale fariinisuhkur ja laota ühtlaselt puhastatud ja sektoriteks lõigatud õunad.

Taina jaoks sega kokku kuivained. Lisa kas toasoojale või sulatatud (ja veidike jahutatud) võile munad ja klopi ühtlaseks. Lisa ka kuivained, sega ühtlaseks ja kalla koogile. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Jahuta hetk ja keera siis kook serveerimisalusele tagurpidi. Parimalt maitseb see kook soojalt ja vanillijäätisega!

Kommentaarid