Mustika-vahuveini tort

Tegin Arturile sünnipäevatordi ja kukkus millegi pärast välja väga naiselik tort. Sünnipäevalaps soovis vaid seda, et kook poleks liiga magus, seega hoidusin liigsest suhkrust ja magusatest küpsistest ja tegin midagi marjasemat. Selles koogis on pea pool kilo mustikaid, seega on kook mõnusalt lilla-valgetriibuline ja tordipõhjad niisked ja mahlased. Põnevuse lisamiseks peitsin koogi sisse ära ka vahuveini ja valget šokolaadi. Kokku tuli helelilla unistus...





Põhi:
400 g mustikaid
200 g jahu
1 tl soodat või küpsetuspulbrit
150 g toasooja võid
150 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 muna
1 dl vahuveini
150 g jämedalt hakitud valget šokolaadi

Kreem:
200 g vahukoort
200 g naturaalset merevaiku
100 g toorjuustu
1 dl vahuveini 
20 g želatiinipulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1 dl suhkrut

Põhja jaoks vahusta või suhkrutega kohevaks. Lisa ükshaaval munad. Nüüd lisa mustikad ja eelnevalt omavahel segatud kuivained. Kõige lõpuks sega juurde šokolaad. Küpseta küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga vormis, 180 kraadi juures umbes 40 minutit. Jahuta täielikult!

Kreemi valmistamiseks vahusta merevaik, toorjuust ja suhkrud. Eraldi kausis vahusta vahukoor ja lisa toorjuustusegule. Lahusta vahuveinis želatiin ja kuumuta õrnalt seni, kuni želatiin muutub läbipaistvaks. Jahuta segu nii, et see oleks toatemperatuuril ja alles siis lisa samal ajal pidevalt segades vahukoore-toorjuustukreemile. Sega ühtlaseks.

Lõika tort kaheks. Kontrolli, kas põhjad on ka seest jahtunud. Jaota kreem kahe kihi vahel ära, kuid peale võid veidi rohkem jätta. Mina kaunistasin tordi nii, et puistasin tordi keskele kreemi sisse hästi natukene mustikajahu ja hakkasin kahvliga ringikujuliselt seda laiali ajama. Keskele vajutasin veel paar mustikat ja mõned pärlid ja pidulik tort valmis! 



Kommentaarid