Õuna-karamelli plaadikook

Kui on üks asi, millega õunad hästi kokku sobivad, siis tuleb mulle kohe pähe karamell. Sellest inspireerituna tegin suuremale seltskonnale ühe lihtsa karamelli-õunakoogi. Kuna karamellitoorjuust on üsna kallis võib asendada selle ka kohupiimaga, kuid siis tuleks lisada ka maitse järgi suhkrut. Karamelline maitse tuleb nii või naa. Kõige parem on kook veidike hapukate õuntega! Meie kallile Johannale palju edu Tartus! 




Muretaina põhi:
5 dl nisujahu
200 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
1 pakk Cream Iirise komme

Täidis:
500 g karamellitoorjuustu
4 muna
2 dl hapukoort

Kate:
10-12 kodumaist õuna (6-8 suurt poeõuna)
Veidike suhkrut ja kaneeli

Vahusta põhja jaoks toasoe või suhkruga. Lisa muna ja vahusta ühtlaseks. Sega hulka jahu. Sõtku tainas ühtlaseks ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Laota põhjale tükeldatud kommid (pildil on ainult pooled kommid). Jäta põhi täidise valmimise ajaks külma või kui plaat on liiga suur, et külmkappi mahtuda, siis pane plaat näiteks sahvrisse või talvel õue. 


Täidise jaoks vahusta munad (ca 1 minut). Sega juurde hapukoor ja toasoe karamellitoorjuust. Kui segu on ühtlane, siis kalla see tainale. Koori ja viiluta õunad ning laota need nüüd täidisele. Kõige peale puista veidi suhkrut ja kaneeli. Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit. Kook peab jääma mõnus kuldpruun. Jahuta ja naudi!




Kommentaarid