Peanut butter-banana-chocolate cake

Minu parim sõbranna sai lõpuks täisealiseks ja otsustasin talle meisterdada mõnuselt pähklise, banaanise ja šokolaadise piduliku koogi! Kaunistuseks ja pähkliseks ampsuks katavad torti maapähklivõi trühvlid. Palju, palju õnne sünnipäevaks!!!



Biskviit:
3 muna
2 spl jahu
3 spl kartulitärklist
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 spl kakaod
100 g suhkrut
pool pakki Tõmmu komme (võib ka ära jätta)

Kreem:
200 ml vahukoort
200 ml lahjat toorjuustu
1 küps banaan
1 (suure kuhjaga) spl maapähklivõid
maitse järgi suhkrut

Trühvlid:
1 (suure kuhjaga) spl maapähklivõid
ca 50 g lahjat toorjuustu
8 Digestive küpsist
maitse järgi suhkrut
125 g tumedat šokolaadi

Biskviidi õnnestumiseks on kõige tähtsam vahustada esmalt munad suhkruga VÄGA kohevaks ja tihedaks vahuks. Sellega võib minna kogunisti kuni 5 minutit. Seejärel vahusta hulka omavahel eelnevalt segatud kuivained. Lisa üsna peeneks tükeldatud kommid ja sega hoolikalt ära. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Ja kui veel vaja, siis 5-10 minutit 150-kraadises ahjus. Jahuta!

Nüüd tee valmis trühvlid. Selleks purusta küpsised ja sega hulka maapähklivõi, toorjuust ja suhkur. Veereta segust paraja suurusega pallikesed (neid jääb ilmselt üle). Pallid peaksid jääma mätsides ilusti kinni, kuid samas peab olema seal piisavalt palju küpsist. Kui tundub, et segu on liiga mure, lisa toorjuustu. Kui segu on liiga kreemine, lisa küpsist. Sulata šokolaad vesivannil ja kasta siis pallikesed sinna sisse. Aseta trühvlid küpsetuspaberile tahkuma ja soovi korral raputa peale ka kaunistusi. Tõsta trühvlid külmkappi. 

Kreemi jaoks vahusta toorjuust suhkru, maapähklivõi ja küpse banaaniga. Vahusta eraldi kausis vahukoor ja lisa siis toorjuustusegule. Vahusta segu ühtlaseks.

Lõika kook kolmeks. Jaga kreem ilusti kolme kihi vahel ära. Peale jäta kõige rohkem kreemi ja kata sellega tordi ääred. Pane tort tunniks ajaks külmkappi ja kas enne serveerimist või peale tunni aja möödumist lisa trühvlid. Muahh...



Kommentaarid