Kreemjas kõrvitsa-kitsejuustu risotto

Nii kiiresti ja ka suhteliselt odavalt valmiv kreemine risotto on saanud üheks minu lemmikuks igapäevaseks roaks. Kõrvitsapüree annab risottole mõnusalt kreemja tekstuuri, kuid ausalt öeldes selle maitset muul moel küll tunda pole, seega karta pole seda vaja. Mina ostsin 2 kilogrammise kõrvitsatüki, mis läks maksma vaid veidi üle ühe euro. Püreerisin terve kõrvitsa ära ja ülejäänud osa kõrvitsapüreest panin sügavkülma ja jätsin järgmist korda ootama. Veidike sulanud kitsejuust annab riisiroale mõnusa maitse ja seda tunnet, et "aga kus on liha" ei tekigi. Muidugi võib lisada juurde ka kanatükke või muud liha. Tehke ikka nii kuidas endale meeldib, minu versioon on siin. 




Vaja läheb (kolmele-neljale):

~ 1 kg puhastamata kõrvitsat
3 dl risottoriisi
1 sibul
2 küüslauguküünt
15 g võid
1 dl valget veini
1 kana puljongitarretis
1 l vett
75 g toorjuustu (nt murulaugu või küüslauguga)
100 g kitsejuustu
Veidike kõrvitsaseemneid
Soola ja pipart

Kõigepealt puhasta kõrvits (eemalda pehme sisu ja koor), lõika tükkideks ja keeda pehmeks (ca 10 min). Vala kõrvits sõelale ja nõruta, et üleliigne vesi välja jookseks. Püreeri. 

Prae suurel pannil sibulatükid võiga. Lisa pressitud küüslauguküüs. Kalla pannile ka risottoriis, sega korralikult läbi ja prae 2 minutit. Valmista kanapuljong. Selleks lahusta keevas vees kana puljongitarretis. Nüüd lisa pannile vein ja lase riisi sisse ära aurustada. Nüüd hakka väikeste koguste kaupa lisama kanapuljongit. Kalla väike osa riisile ja lase kaane all riisi sisse imbuda. Seejärel kalla jälle väike osa kuni lõpuks kõik puljong on riisi sisse imbunud ja riis pehme. Maitse! Kui riisiterad on veel veidike krõbisevad, lisa veel veidi vett ja lase kaane all keeda. 

Nüüd lisa pannile kõrvitsapüree ja toorjuust ning sega riisi sisse ära. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerides lisa risottole kitsejuustutükid ja kõrvitsaseemned. Igasugused värsked ürdid on samuti väga teretulnud ja sobivad hästi. Head isu!



Kommentaarid