Juustune kanasupp

See imelihtne juustusupp on saanud üheks minu lemmikuks supiks just selle pärast, et seda on nii lihtne teha ja ei vaja erilisi lõikumis- või kokakunsti oskusi. Väga palju annab supile juurde kvaliteetse ja tugevamaitselise juustu kasutamine, mis süües lusikalt sulab, täpselt nagu juust pitsa peal! Inglismaal kasutan kindlasti inglaste traditsioonilist cheddari juustu, mis on oma nime saanud kuskuures just Inglismaal asuva Cheddari linna järgi. Britid söövad cheddarit tihti koos konserveeritud köögiviljadega, mille kavatsen ka ära proovida. Seekord siis juustusupp, täiesti Eesti poodi, ainult et väikese cheddari lisandiga.

Vaja läheb (kolmele-neljale):
0.5 sibulat
2-3 küüslauguküünt
2-3 spl õli
1 spl (kuhjaga) jahu
1 kana- või kalkunirinna tükk
1 kana- või köögiviljapuljongi kuubik/tarretis (1/4 klaasi keevat vett selle lahustamiseks)
1 suur porgand
1 suur õun
0,75-1 l piima
100 g tugevamaitselist (cheddari) juustu
Maitsestamiseks soola ja pipart 
Kaunistuseks ürte

Haki sibul, küüslauk ja kana ning prae pannil rohkes õlis. Lisa jahu ja sega nii, et jahu ja õli täielikult seguneksid ja moodustuks pastataoline mass. Nüüd lisa jämeda riiviga riivitud õun ja porgand. Keera kuumus madalamaks ja hakka pidevalt segades lisama piima. Alguses lisa vähem piima ja sega, et pasta ja piim ilusti seguneksid. Kui pasta on täielikult piimaga segunenud, võid lisada hoogsalt kogu ülejäänud piima. Kuumuta suppi pidevalt segades kuni supp hakkab paksenema. Nüüd lisa vees lahustunud puljongikuubik ja riivitud juust. Eemalda pott tulelt ja sega suppi kuni juust on sulanud. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga ning serveeri võimalusel ürtidega. Suppi saab edukalt säilitada külmkapis kuni pool nädalat. 

Kommentaarid