Avokaado-toorjuustukook

Avokaado-toorjuustukooki võib kutsuda kogemata-retseptiks, mille leiutasin siis, kui kodus olev avokaado tuli kiiresti kiiresti ära kasutada. Avokaado on toorjuustukookides üleüldse üks mõnus kaaslane, sest annab juustukoogile õrna kreemja tekstuuri ja roheka värvuse, kuid samas ei ole otseselt avokaado maitset juustukoogis tunda. 

Kuna olen endale ostnud parajalt väikese koogivormi, milles saan enda jaoks paraja koguse teha, siis tavalises 24-sentimeetrises koogivormis seda kooki tehes, tuleks kogused korrutada kahega ning põhja jaoks isegi kolmega. Mina kasutan väiksemat sorti leivavormi, mille laius on nii nagu leivavormidel ikka, aga pikkuseks on kusagil 20 sentimeetrit. Kaunistasin koogi seekord granaatõunaga, sest seda mul parasjagu kapis oli, aga tegelikult sobiks minu meelest kõige paremini koogi peale hoopiski maasikad. Kui teeksin kooki perele, siis pole vaja maasikate kaunistamisega erilist vaeva näha ja riiviksin peale lihtsalt valget šokolaadi, aga kui külalised tulevad, siis usun, et väga ilusti sobiksid koogi peale valgesse šokolaadi kastetud maasikad!




Põhi:
5 Digestive küpsist
30 g võid

Täidis:
250 g Mascarponet
100 g suhkrut
2 väikest muna
1 hästi küps avokaado

Kaunistuseks:
0,5 granaatõuna või 100 g maasikaid
Valget šokolaadi

Sulata põhja jaoks või ja purusta sulatatud või sisse küpsised. Suru puru küpsetusvormi põhja ja jäta täidise valmimise ajaks külma.

Täidiseks vahusta kausis munad suhkruga, lisa toasoe Mascarpone juust ja lisa purustatud avokaado, mille oled eelnevalt kahvliga püreeks surunud. Sega kõik ühtlaseks ja kalla põhjale. Küpseta 160-kraadises ahjus 45 minutit (tavalise koogivormiga kuni tund). Hea oleks, kui koos koogiga panna ahju veega täidetud ahjuvorm, mis takistab koogi pragunemist.

Kaunistuseks puista jahtunud koogile granaatõuna seemneid või paremal juhul maasikaid. Kui soovid valget šokolaadi kaunistuseks riivida, siis piisab vaid kahest-kolmest šokolaaditükist. Kui aga näha vaeva ja kasta maasikad valgesse šokolaadi, siis oleks vaja (tavalise koogivormi jaoks) kusagil 100-150 grammi valget šokolaadi, mis tuleks vesivannil üles sulatada ja siis maasikad sinna sisse kasta.


Kommentaarid