Brokoli"riis"

Kuu aega Londonis ja olen vaikselt hakanud tajuma, millistest toidupoodidest saab milliseid kaupu kõige odavamalt. Pikemalt sellest, kuidas mul Londonis läheb, milliseid uusi toidukohti olen avastanud ja kuidas poes hakkama saada, räägin oma reisiblogis. Küll aga on tõsiasi see, et raha säästmiseks on kodus toidu tegemine kohustuslik ja vältimatu. Kodus kokates on boonuseks see, et saad teha toidu just nii tervisliku või ebatervisliku kui ise heaks arvad. Ja kui vaadata või ja suhkru koguseid, mis restoranides või ka retseptides toidu sisse lähevad, siis tekib paratamatult tahtmine teha midagi värsket ja tervislikku. Siin on minu versioon tervislikumast alternatiivist riisile, et brokoli"riis". 




Vaja läheb (kahele):

1 väike brokoli
2-3 küüslauguküünt
Pool sidrunit
Soola ja pipart
Praadimiseks veidi õli

Riivi brokoli suure riiviga. Kuumuta pannil õli ja purusta pannile küüslaugupressiga küüslauk. Lisa ka brokoli ja sega keskmisel tulel umbes 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga ja pressi brokoli peale ka sidrunimahl. Brokoliriisi võib serveerida näiteks lõhefileega, mille praadisin igast küljest paar minutit ning maitsestasin kalakastme, sidrunimahla ja soola/pipraga. 



Kommentaarid

Postita kommentaar