Waldmanni tort

Enamasti eelistaksin laimi maitset pigem mõne joogi sees ja koogi sisse pole minu köögis laim veel sattunud. Komeedi kohvikus hakkas mulle silma aga väga ilus Waldmanni tort ja tuli suur tahtmine proovida neid maitseid ka kodukoogi sisse punutuna. Ei hakka siin luuletama, et mõtlesin kõik ise välja, ega ikka ei mõelnud küll. Retsepti leidsin siit ja ainuke asi, mida muutsin, oli see, et 300 ml vahukoore asemel panin terve suure paki, et midagi kappi seisma ei jääks. Ahjaa, nagu alati, panin suhkrut samuti vähem kui algselt ette nähtud. Tuli väga mõnus kook, kus magus ja hapu tasakaalustavad teineteist ülimõnusalt. Hoian allesjäänud koogitükke siiamaani sügavkülmas ja kui magusaisu tuleb, võtan tükikese välja, lasen 10 minutit soojeneda ja ampsan külmutatud versiooni koogist! 




Kommentaarid