Kitsejuust ja ahjupeet salatis

On täiesti võimalik, et inimene, kes muidu peeti ei söö, on täiesti vaimustuses sellest mõnusast ahjupeedi-kitsejuustu salatist. Ja see olen mina. Peet ja kitsejuust on juba ammu teada-tuntud kooslus, aga selle salati idee sain Vapiano toidukohast, kus ise pastajärjekorras seistes jäi silma ühe külastaja salat, kus põgusa vaatamise peale suutsin tuvastada vaid kitsejuustu ja ahjupeedi. Veidi netis tuhlates panin kokku oma versiooni kitsejuustu-peedi salatist. Kui muidu võib toitude või kookide juurest leida hoiatusi, et "palju seda sisse ei mahu, sest toit on väga rammus", siis selle salatiga on vastupidine case. Kõhu saab ülisuurest salatikausist ikka väga korralikult täis, aga juba mõne tunni pärast on kõht uuesti tühi, sest tegemist on lihtsalt väga tervisliku ja väheste kaloritega salatiga. Seega, kui korralikuks söömiseks läheb, võiks lisaks salatile olla laual midagi veidike rasvasemat. Samas on selle maitsva salati kergus pigem ikka hea, eriti kui asi puudutab õhtusööki, sest seda võib küll endale kahe suu poolega sisse ahmida!




Vaja läheb (kahele):
2 keskmisest veidi väiksemat peeti (keetmata)
125-150 g pehmet kitsejuustu
2 suurt peotäit lehtsalatisegu 
2 peotäit kõrvitsaseemneid
1 punane sibul
Maitseks tüümiani, rosmariini, soola, pipart, oliivõli, balsamico äädikat, mett
Soovi korral 125 g šampinjone ja 1-2 viilu röstitud ciabattat. 

Lõika sibulast õhukesed viilud, pane väikesesse anumasse ja kalla peale oliivõli, veidi vähem balsamico't ja 1 tl mett. Maitsesta soola ja pipraga ning jäta marinaadi peedi valmimise ajaks seisma. Koori ja viiluta peet õhukesteks laastudeks. Pane laastud ahjupannile ja kalla peale oliivõli ja balsamico't. Maitsesta soola, rosmariini ja tüümianiga. Pane pann ahju ja küpseta vahepeal segades 190-kraadises ahjus ca 45 minutit või veidi rohkem (olenevalt laastuda paksusest). Mulle isegi meeldib, kui peet veidi krõmpsuv jääb. Viimase 5 minuti jooksul lisa peedile kitsejuustutükid ja kõrvitsaseemned.

  

Samal ajal kui peet küpseb, prae soola ja õliga šampinjonid. Kui kõik küpsed ja soojad, pane salatikaussi lehtsalat, kalla peale marineeritud sibul ja veidike selle vedelikust. Tõsta salatipadjale šampinjonid, peet ja kitsejuust ning kõige tipuks puista peale röstitud ja tükeldatud ciabatta. Samas võib ka šampinjonid ja ciabatta  ära jätta ja on ka superhea!







Kommentaarid