15 minuti banaanimagustoit

Olen viimase kahe nädala jooksul täielikult banaani, Nutella ja pähklivõi lainel. Mingi hetk tuli idee küpsetada banaani taina sees. Ülikerge lahendusen avastasin, et taina asemel saab kasutada lavašši, mis on selline toiduaine, mis mul tavaliselt pärast ühte toidutegu kappi seisma kipub jääma. Erilist retsepti siin polegi, lavaši vahele võib Nutella ja pähklivõi asemel panna ka , riivitud šokolaadi, kaneeli-suhkru segu, mandlilaaste või mis iganes hea tundub.  Peaaegu sama hea on sama asi ka ilma küpsetamata, siis saab sellest 2 minuti magustoit. Supermõnus minu meelest igapäevaseks kiireks ampsuks ja väga tore boonus on ka see, et magustoit kvalifitseerub pigem sinna tervislike maiuste poole.


Vaja läheb (kahele):
2 banaani
lavašši (võimalikult õhukest)
2 tl Nutellat
2 tl pähklivõid

Lõika lavaššist parajad tükid, et banaani ümber saaks panna. Määri tükkidele Nutella ja pählivõi. Keera lavašš ümber banaanide ja küpseta 200-kraadises ahjus ca 10 minutit. Kui lavašš pealt kuldpruunist värvusest tumedamaks hakkab minema, võta banaanid veidi varem ahjust välja. Serveeri soojalt koos jäätisega!




Mina ampsasin krõbedale banaanile kõrvale isetehtud kookosejäätist.





Kommentaarid