Karamellibanaan ja tort

Raamatust "100 kooki 3" olen juba mitu korda teinud hästi lihtsat banaani-plaadikooki. Aja jooksul olen seda karamelliga täiustanud ja enda jaoks mugavamaks ja maitsvamaks teinud ning viimane kord, kui seda sama plaadikooki meisterdasin tuli idee teha plaadikoogist hoopiski tort. Selline ta siis tuli - 20 cm vorm, krõbedad karamellibanaanid, karamell, banaan ja mitu maiast suud.




Tainas:
3 dl nisujahu
1 dl odrajahu
0,5 tl soodat
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
1,5 dl suhrut
2 tl vanillisuhkrut
2 banaani
1 dl keefirit
150 g võid
2 väiksemat muna

Sega kausis kokku kuivained. Järgmises kausis purusta kahvliga banaanid ja sega keefiriga. Kolmandas kausis klopi lahti munad ja sega eelnevalt sulatatud ja siis veidi jahutatud võiga. Nüüd kõik kolm kaussi kokku ja 20 cm vormi! Pane kook ahju 40 minutiks ja 170-kraadi juurde. Jahuta! Lõika nüüd kook kolmeks ja jäta kõige ilusam ja siledam lõik hiljem kooki kokku pannes kõige pealmiseks.

Kreem:
95 g ehk pool pakki keedetud kondentspiima
200 g toorjuustu
200 g Kreeka jogurtit
1 spl pähklivõid

Kaunistuseks:
ca 70 g keedetud kondentspiima
peotäis banaanilaaste karamelliga

Mikserda kõik kokku alusadest toorjuustust, seejärel lisa vedelamad ained. Kui segu on ühtlane ja tordipõhjad jahtunud võidki hakata kordamööda laduma ja määrima. 3 põhja ja 2 kihti kreemi vaheldumisi. Kõige peale määri paras kiht keedetud kondentspiima ja kaunista karamellistatud banaanilaastudega, mille leiad poest tavaliste banaanilaastude kõrvalt. Lase külmas paar tundi seista ja naudi!




Kommentaarid