Šokolaaditort beseekihtide vahel

See ükskord, kui otsustan üle pika aja teha retsepti järgi torti, peab juhtuma nii, et tordi retsept ei ole kohe kuidagi õige! Seega lõpetasin selle tordi tegemist ikka enda ideedega. Lõpptulemus jäi aga väga-väga šokolaadine ja hõrk, sest see krõmpsuv õhkõrn besee šokolaadivahukoore vahel on lihtsalt jumalik. Seekord tegin tordi just vana-aasta õhtuks ja teist korda elus sain komplimendi: "Ma pole kunagi varem nii head torti söönud!". Minu jaoks oli küll tort liiga šokolaadine, aga enamusele just selline magusus ja pähkli-šokolaadi kooslus meeldibki. Kohe kindlasti on see mega-maiasmoka tort!


Beseepõhjad:
1 tl maisitärklist
1 tl sidrunimahla
1 tl vanillisuhkrut
4 munavalget
2 dl suhkrut
50 g metsapähkleid

Täidis:
4 dl vahukoort
100 g tumedat šokolaadi
0,5 dl suhkrut

Peale:
100-200 g metsapähkleid

Esmalt rösti kogu vajaminev (250g) metsapähklikogus 200-kraadises ahjus, nii et need õrnalt teist jumet läheks. Võta ahjust, jahuta ja tükelda.

Besee jaoks sega tärklis, vanillisuhkur ja sidrunimahl väikses kausis. Suures kausis vahusta munavalged kõvaks vahuks. Jätka vahustamist ja lisa vaheldumisi tärklisesegu ja suhkrut. Lõpuks sega hulka ka väike kogus pähklipuru. Joonista ahjuplaatidele (mul oli vaja selleks kolme, sest mitu tükki ei mahtunud ühele ära) 24 cm raadiusega 3 ringi. Kata ringid võrdselt munavalgevahuga ja küpseta 1 tund 140-kraadises ahjus. Kui pead ka kasutama kõigi kolme kihi jaoks eraldi plaate, siis vaheta iga 20 minuti järelt ahjuplaatide järjekorda, et need kõik ühtlaselt küpseks. Kui tund aega möödas, ava ahju uks ja lase plaatidel lahtises ahjus veel tund aega seista. 

Kreemi jaoks kuumuta (1 dl) vahukoor potis kuni keemiseni, aga ära keema lase. Nüüd lisa šokolaaditükid ja sega seni, kuni šokolaad on sulanud. Jahuta segu! Nüüd vahusta ülejäänud vahukoor suhkruga tugevaks vahuks ja sega selle sisse täielikult!!! sulanud šokolaadisegu. Sega ühtlaseks. 

Tordi kokkupanemiseks tuleb lihtsalt kõigi kolme beseekihi vahele jaotada võrdselt kreemi (ka ülemise kihi jaoks) ja peale puista ülejäänud metsapähklid. Mina voolisin värvilisest martsipanist, mis on poes täitsa saadaval, ühe roosi moodi kaunistuse. Seda torti serveeri võimalikult kohe! Üleöö seismist see kook eriti ei kannata. Seniks aga naudi!



 




Kommentaarid