Porgandi-pähklikook toorjuustukreemiga

Lõpuks jõuan nii kaugele, et saan jagada ühte imehea tordi retsepti, mida on meie peres ikka ja jälle tehtud. Kuna õrn kaneelimaik, rammus toorjuust ja kerge porgand on veidike jõulused, meenub see retsept mulle tihti just jõuluajal. Samas ei ole see kindlasti mitte ainult jõulukook. Juurviljafoobikutele võib vabalt porgandisisalduse saladuskatte alla jätta ja nad ei saa arugi!





Kook: 
0,5 tl soodat
0,5 tl soola
2,5 dl suhkrut
4,5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl kaneeli
3 muna
3 dl õli
5 dl porgandit
2 dl Kreeka pähkleid

Kreem:
600 g toorjuustu
1,5 dl tuhksuhrut
2-3 spl apelsinimahla

Kaunistuseks:
75 g valget šokolaadi


Sega kokku kuivained. Klopi eraldi kausis munad, sega selle hulka õli ja siis kuivained. Lõpuks lisa ka porgand ja hakitud pähklid. Vooderda koogivorm küpsetuspaberiga. Kalla tainas vormi ja küpseta seda 175-kraadises ahjus 24 cm läbimõõduga lahtikäivas vormis 50 minutit. Jahuta täielikult. 

Kreemi jaoks vahusta toasoe toorjuust tuhksuhkruga, lisa ka apelsinimahl. Lõika kook kolmeks kihiks, määri vahele toorjuust ja jäta koogi katmiseks ka paras ports. Puista peale riivitud valge šoks ja valmis! Soovi korral võid pealmise toorjuustukihi jaoks vaja mineva koguse segada läbi oranži toiduvärviga, et kerge vihje porgandile siiski säiliks. Samas on jõulude ajal see maius sobilik just valgena. Kook on kõige mõnusam pärast ööpäeva külmas maitsestumist.

Kommentaarid