Peedi-kitsejuustu ampsud

Selle retseptiga avan oma suupiste kategooria. Need imehead krõmpsuvad ampsud panid mind sööma esmakordselt peeti, mida ma muidu eriti ei armasta. Aga kitsejuustuga sobib see maitse justkui valatult. Piiniapähklitega selles retseptis on nii, et mida rohkem, seda parem. Ainult, et rahakotile ei tee rohke piiniapähklite kogus just head. Ühest plaaditäiest saab umbes 24 ampsu, aga samas võib vabalt teha ka kaks plaaditäit, sest need, kellele need maitsevad, võtavad kohe kindlasti mitu-mitu. 


Vaja läheb:
1 plaaditäiesuurune lavašš
2-4 keedetud peeti
100 g kitsejuustu
2 peotäit piiniapähkleid
1 küüslauguküüs 
Peale oliiviõli, tüümiani ja pitsamaitseainet

Lõika lavašš sobivateks ruudukesteks. Viiluta keedetud peet ja kitsejuust õhukesteks viiludeks. Pane igale lavaširuudule üks viil peeti ja üks viil kitsejuustu. Raputa peale piiniapähklid. Purusta küüslauguküüs ja pane imepisike törts küüslauku igale ampsule. Piserda kiirete liigutustega kogu plaat üle oliivõliga (mina kasutasin veel tšilli-küüslaugu oliivõli). Kõige lõpuks raputa peale natuke tüümiani ja pitsamaitseainet. Küpseta 175-kraadises ahjus ca 10 minutit või seni kuni kitsejuust on veidike sulanud ja lavašš mõnusalt krõmps. Jahuta ja ampsa!





Kommentaarid