Daimi-jäätisetort

Ammu-ammu sain seda imehead torti maitsta vana-aasta õhtul ja sellest ajast peale oleme emaga seda korduvalt pidulauale teinud. Kaunistada võib torti muidugi nii nagu parasjagu meeldib või sobilik on.   Kooki annab ka vormida erikujuliseks, seega võib jamada ka kausi, martsipanimassi ja jalgpallimustritega, et saada veidi teistsugune jalgpallitort. Originaalis katab torti passion või granaatõun, mis lisab kogu magusakammale veidike värskust ja hapukust.



Jalgpallikujuline versioon samast tordist




Põhi:
150 g maapähkleid
3 munavalget
200 g suhkrut

Täidis:
400 ml vahukoort
3 munakollast
4 väikest Daimi šokolaadi
50 g suhkrut

Jalgpallitorgi kaunistuseks:
200 g martsipani
2 spl kakaod või musta toiduvärvi
Rohelist toiduvärvi

Rösti ja tükelda pähklid võimalikult peeneks puruks. Vahusta munavalged ning vahustamise lõpu poole lisa suhkur. Sega hulka pähklid ja küpseta 175-kraadises ahjus 25 minutit. Jahuta.

Vahusta vahukoor ja lisa vahustamist jätkates munakollased ja suhkur. Tükelda Daimi šokolaad ja sega vahukoore hulka. Kui tahad tavalist kooki, kalla segu koogipõhjale ja aseta sügavkülma, kaunista ja valmis! 

Selle tegemisel avastasin, et enne tuleks katta kook martsipaniga ja alles siis see põhjale tõsta! Niisiis võtsingi koogi jälle koost lahti ja tegin uuesti. 

Ümara koogi saamiseks kallasin täidise ümara põhjaga kaussi, mis oli vooderdatud toidukilega, et hiljem täidist kergem kätte saada oleks. Ööpäev sügavkülmas seisnuna keerasin kausi pahupidi koogi põhjale. Katsin tordi martsipaniga ja šabloonide järgi joonistasin musta toiduvärviga peale ka jalgpallimustri. Külgede jaoks jätsin 100 ml vahukoort alles ja katsin siis ääred sellega. Vahukooreäär sai peale mururohelise puru.

Vahetult enne serveerimist võta tort sügavkülmast ja paku kohe. Kõik ülejäägid saab ilusti veel pikalt sügavkülmas säilitada.










Kommentaarid