Kohvi-beseetort

Selle koogiga raamatust "Suur küpsetamisraamat 2.osa" läks jälle nii, et kui esimest korda seda tegin, ei saanud ma enne pidama, kui sõin pool kooki ise ära. Selle maitsva koogi boonuseks on just selle lihtsus, peaaegu kõik komponendid on kapis enamasti olemas, ainult vahukoort on ilmselt vaja juurde osta. Ja valmistamine on sama lihtne, kui selle koostisosad. Eriti laiskadele on veel võimalus teha põhi poest ostetud muretainast ja kõik muutub veelgi lihtsamaks. Kõige raskem osa ongi ennast tagasi hoida, et liiga palju seda kõhtu ei saaks!



Põhi:
125 g võid
1 dl tuhksuhkrut
1 muna
3,5 dl jahu

Täidis:
3 dl väga kanget musta kohvi
1 dl vahukoort
2 tl vanillisuhkrut
0,5 dl suhkrut
3 spl kartulijahu
3 munakollast

Besee:
3 munavalget
1 dl suhkrut

Mikserda toasoe või suhkruga. Lisa vahustamist jätkates muna. Lisa jahu ja sega edasi kas tainakonksudega mikseriga või kätega. Segu peaks tulema ühtlane, et selle saaks mätsida üheks ilusaks palliks. Jäta pallike vähemalt tunniks ajaks külma. Nüüd suru tainas koogivormi põhja ja äärtesse. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. 

Pane keedupotti veidi jahtunud kohv, vanillisuhkur, suhkur, kartulijahu, munakollased ja sega vispliga ühtlaseks. Kuumuta segu madalal-keskmisel kuumusel samal ajal pidevalt segades, et segu klompi ei läheks. Kui segu läks paksuks, siis eemalda see tulelt ja tõsta külmaveevanni natukeseks jahtuma.

Besee jaoks vahusta munavalged peaaegu kõvaks ja lisa viimasel etapil suhkur. Tõsta nüüd kohvitäidis koogipõhjale ja kata see munavalgevahuga. Jälgi, et munavalge ulatuks koogi äärteni. Küpseta 200-kraadises ahjus 8 minutit. Lase jahtuda ja serveeri võimalikult kohe. 

Love that piece of cake!





Kommentaarid