Šokolaadivahune tort kirsiga

Ma olen juba täiesti jõululainel ja mõnusad tummised küpsetised käivad alati jõulude juurde. Üheks mõnusaks pimedaks õhtuks polegi muud vaja kui küünlavalgust, mandariine, kedagi kelle kaissu pugeda ja šokolaadi-kirsitorti. Kõik maitsed on hästi klassikalised, ei mingit vingerdamist saja erineva maitsega, šokolaad ja kirss ja voila! Kuna mulle nii väga meeldib uusi huvitavaid kooke katsetada, siis ostsin endale 12 cm läbimõõduga koogivormi, millest saab täpselt kaks või isegi kolm parajalt suurt koogitükki. Kui tahad seda kooki teha tavalises ehk 24 cm läbimõõduga vormis, siis korruta kogused kolmega.



Põhi:
4 Digestive küpsist
25 g võid

Täidis:
200 ml vahukoort
70 g kirsimaitselist tumedat šokolaadi
4 spl hapukaid kirsse (värskeid või purgis)

Soovi korral suhkrut
Soovi korral 2 spl keedetud kondentspiima

Purusta küpsised ja toasoe või sulavõi ning suru koogivormi põhja. Kuumuta 75 ml vahukoor keemiseni. Eemalda tulelt ja lisa šokolaaditükid. Sega seni kuni šokolaad on sulanud vahukoorega ühtlaseks. Jahuta (kindlasti ei tohi segu jääda soe)!

Vahusta ülejäänud vahukoor (soovi korral veidikese suhkruga) ja sega jahtunud šokolaadiseguga. Kui soovid karamellist maitset, määri keedetud kondentspiim koogi põhjale, samas võib selle osa ka vahele jätta kui soovid puhtaid, selgeid maitseid. Kalla põhjale pool šokolaadivahust. Lõika kirsid pooleks ja laota vahule. Kalla kõige peale ülejäänud šokolaadivaht ja silu pealt siledaks. Lase vähemalt tunnike külmas seista. 


Naudi koos kellegi armsaga!

Kommentaarid