Broilerifileerull

Elus esimest korda tekkis idee teha üks täidisega kanarull. Täidiseks siis ploomid, peekon ja sinihallitusjuust. Pean tunnistama, et nii pehmet ja mahlast kana pole juba ammu saanud. Olen alati arvanud, et sellise rulli tegemine on üks suur jamamine, aga tegelikult oli selle tegemine päris lihtne ja maitse on tõesti seda väärt. Idee sain Ragne Värgi retseptist, aga täidise kombineerisin ise. Kõrvale tegin seekord värske hurmaasalati, aga eriti hästi sobiks rull muidugi pastaga!




Vaja läheb:
2 tk suurt broilerifileed 
75 g peekoniviile
2 peotäit kuivatatud ploome
50-75 g sinihallitusjuustu
1 sibul
200 ml vahukoort
1 spl Dijoni sinepit
Soola ja pipart

Vasarda kana kintsud toidukiles õhukeseks. Eemalda toidukile, ühenda kaks kintsu ja vasarda need õrnalt kokku. Nüüd on sul suurem ristkülikukujuline ja õhuke tükk kana. Laota ühte pikemasse äärde pooleks lõigatud ploomid, sinihallitusjuustu tükid ja eelnevalt pannil krõmpsuvaks praetud peekoniribad. Rulli kana kokku alustades täidisepoolsest otsast. Mässi rull toidukilesse ja jäta pooleks tunniks külma (kiirversioonina ei juhtu ka midagi kui see osa vahele jätta). Samal ajal prae sibul vähese soolaga. Lisa rõõsk koor ja maitsesta soola, pipraga. Sega sisse veel sinep ja lase korraks podisema. Nüüd prae eraldi suurel pannil kanarull, nii et iga natukese aja tagant keerad rulli natukene teise nurga alla, siis saab terve rull ümberringi mõnusalt kuldse katte. Tõsta rull võimalikult kitsasse vormi. Parim oleks leivavorm, aga mina sain hakkama ka tavalise, veidi väiksema ahjuvormiga. Kalla rullile peale kaste ja pane 20 minutiks 175-kraadisesse ahju. Lõika lahti ja naudi!



Kommentaarid