Mahlased šokolaadi-kõrvitsaruudud

Eitea kust ilmus meile sahvrisse hiigelsuur kõrvits. Oleme nüüd emaga palju palju kõrvitsapüreed teinud ja sügavkülma pannud, et kui mõni hea kõrvitsaretsept ette juhtub, siis on püree kohe võtta. See on üks lihtne, jõuluhõnguline ja ahvatlev eriti šokolaadine amps, mis sobib igale peolauale. Kes tumedat šokolaadi ei armasta võib asendada selle vabalt piimašokolaadiga. Ja jällegi ei osanud keegi külalistest aimata, et nende ruudukeste sees on kõrvits, seega ei tasu seda karta. Just kõrvitsa pärast säilitavad need koogid oma mahlasuse veel mitu päeva pärast nende küpsetamist. Taina võib valada ka muffinivormidesse ja teha hoopis ühed mahlased kõrvitsamuffinid. 



Tainas:
3 dl jahu
2 tl kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
1 tl soola
1 tl vanillisuhkrut
1 dl pruuni suhkrut
2 muna
3 dl kõrvitsapüreed
1 dl piima
0,5 dl õli
100 g jämedalt hakitud tumedat šokolaadi

Toorjuustumütsikesed:
100 g toorjuustu
2 spl toasooja võid
3 spl tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
50 g peeneks hakitud tumedat šokolaadi

Sega omavahel kõik kuivained. Klopi teises kausis lahti munad ja lisa kõik ülejäänud vedelad ained. Nüüd sega kõrvitsa-muna segusse kuivained, nii et tekiks ühtlane tainas. Viimasena lisa šokolaaditükid. Kalla tainas 23X33 cm koogivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 30-35 minutit (muffinivormides kulub 25 minutit). Lase jahtuda.

Toorjuustumütsikeste jaoks vahusta toasoe toorjuust toasooja võiga. Lisa suhkrud ja vahusta seni, kuni segu on ühtlane. Aseta toorjuus tupsukestena kahe teelusika abil koogiruutudele ja puista peale tume šokolaad. Naudi!







Kommentaarid