Köögiviljavokk väikese vürtsiga

Seda ei saa isegi nimetada retseptiks, aga kuna nende köögiviljade kooslus, röstitud indiapähklid ja erinevad idamaised kastmed on sobivad nii hästi kokku, siis mõtlesin seda siin jagada. Vokk saab valmis 10 minutiga, seega sobib väga hästi "tulen koolist/töölt koju ja kõht on nii tühi, et sööks kõik ettejuhtuva ära" õhtuteks.




Vaja läheb (2-4-le):
Praadimiseks veidi õli
1 keskmine punane sibul
1 suurem porgand
1 köögiviljapuljongitarretis
1 karp (250 g) šampinjone
1 punane paprika
200 g brokolit
2-3 peotäit indiapähkleid

Kastmeks:
1 tl mett
1-2 spl laimimahla
1-2 spl magusat tšillikastet
1 spl austrikastet
0,5-1 spl kalakastet

Prae vokipannil hakitud sibul ja jämedalt riivitud porgand. Lisa puljongitarretise kuubik ja sega see 2 dl veega porgandi-sibula segu sisse nii, et see ära lahustuks. Lisa hakitud seened ja paprika ning suurte tükkidena brokoli. Lisa kõik kastmeks vajamineva ükshaaval ja maitse pidevalt! Kui tunned, et soola on küllaga, siis ära lisa nii palju austri või kalakastet. Prae eraldi pannil vähese õliga indiapähklid kuldpruuniks ja lisa vokile. Kalla pannile veel pool klaasi vett ja lase kaane all vähemalt 3 minutit maitsestuda. Tõsta vokikaas ja lase üleliigsel veel ära aurustada. Lase hea maitsta!


Kommentaarid