Kiire ja lihtne karamellibanoffee

Karamell ja banaan moodustavad koos ühe mõnusa combo. Selle hästi kiire koogi panin kokku siis, kui samale päevale sattus kolme koogi tegemine ja aega ei olnud just palju. Imestasin ise ka, et nii "suvaliselt" üksteise peale laotud maitsetest üks nii hea kook kokku tuli. Kokku läheb koogi valmistamiseks aega umbes sama kaua aega, kui kestab üks telereklaam pühapäeva õhtul, ütleme siis 8-10 minutit. Banaanid ja kondentspiim on koos piisavalt magusad, et suhkrut pole selle koogi sisse vajagi.




Vaja läheb:
300 g Digestive küpsiseid
75 g võid
100-150 g keedetud kondentspiima (müüakse juba valmistehtult)
3 küpset banaani
1-2 spl maapähklivõid (crunchy)
300 ml vahukoort
200 g toorjuustu
Kaunistamiseks 50 g tumedat šokolaadi või toorkakaohelbeid.

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Määri põhjale karamelline kondentspiim. Vahusta omavahel toorjuust, küpsed banaanid ja maapähklivõi. Lisa vahustades juba eelnevalt eraldi kausis vahustatud vahukoor. Kui segu ühtlane, kalla see küpsise-karamelli põhjale. Kaunista riivitud šokolaadiga. Mina kasutasin kaunistamiseks toorkakaohelbeid, mida saab öko poodidest. Hoia vähemalt kaks tundi külmas ja naudi!



Kommentaarid