Frozen-yogurt cake

Ma ise ka ei usu, et tegin just koogi rohke Kreeka jogurtiga ja tuli väga maitsev isegi minu jaoks! Mina, kes mitte mingil juhul isegi jogurti lõhna ei talu. Aga Kreeka jogurti puhul koos Mesikäpa Dops küpsistega võib erandi teha! Kõige mõnusam on kook sügavkülmutatult ja enne söömist veidi sulanult. Kes külmutatud koogist huvitatud pole, võib samale retseptile lihtsalt 20g kergestilahustuvat želatiini lisada, sama hea maitse, ainult mitte sügavkülmalt. Šokolaadi mahub kooki küllaga, aga selle kompenseerib viimasel ajal vägagi tervislikuks peetud ja hinnatud Kreeka jogurt! 




Vaja läheb (kaheksale, 20 cm vormis):

1 pakk Dops küpsiseid
50g võid
370g Kreeka jogurtit
150g lahjat toorjuustu
200 ml vahukoort
200g valget šokokolaadi
75 g tumedat šokolaadi

Põhjaks purusta 9 küpsist ja sega sulatatud võiga. Suru mass 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Pane põhi seniks külma, kui täidis valmib!

Vahekihi jaoks kuumuta 75 ml vahukoort potis seni, kuni see hakkab aurama, viska sisse tumeda šokolaadi tükid ja sega seni kuni šokolaad sulanud. Ära keema lase! Jahuta segu toatemperatuurini. 

Sega omavahel jogurt, toasoe toorjuust ja sulatatud valge šokolaad. Katsu segu, kui see on kergelt soe, tuleb see jahutada toatemperatuurini. Kui segu on toasoe, võib lisada eelnevalt eraldi kausis vahustatud ülejäänud (125 ml) vahukoore. Sega kõik ühtlaseks kreemiks. 

Nüüd kalla põhjale pool valgest segust. Ettevaatlikult vala peale tumeda šokolaadi kiht ja siis veelgi ettevaatlikumalt ülejäänud pool valget kreemi. Kui tahad kindel olla, et tuleksid ilusad triibud, võid koogi enne järgmise kihi lisamist pooleks tunniks sügavkülma panna, aga kui ettevaatlikult valada, saab ka ilma! Kaunista kook ülejäänud küpsistega ja jäta sügavkülma vähemalt 1,5 tunniks. Kõige mõnusam on kook siis, kui enne söömist lasta sellel vähemalt 10 minutit toatemperatuuril seista. Muahh!





Kommentaarid