Sõstra tiramisu

Kui on vaja 15 minutiga imehea kook valmis teha, siis tiramisu on just see kook, mida valmistada. Traditsiooniline tiramisu sees marju pole, aga suvel sobivad värsked marjad, olgu need siis vaarikad, maasikad või mustsõstrad, tiramisu kohvise ja kreemise maitse juurde nagu valatult! Kõige parem on kook üleöö külmkapis seisnuna, aga meie sõime selle koogi ära peaaegu, et ühe ampsuga kohe pärast selle valmimist!




Vaja läheb (viiele kuni kaheksale):

200 g tiramisu küpsiseid
400 g mascarponet või maitsestamata toorjuustu
2 muna
3 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
0,5 tassi kanget kohvi
2 peotäit marju (nt mustsõstraid)
2 spl kakaod 

Valmista kange kohv ja jahuta. Eralda munakollased valgetest ja vahusta munakollased suhkrutega. Lisa juurde mascarpone või toorjuust ja vahusta ühtlaseks. Eraldi kausis vahusta munavalged tugevaks vahuks, kuid ära üle vahusta. Munavalge peab kausi tagurpidi pööramisel jääma kausi põhja. Nüüd sega munavalgevaht õrnalt toorjuustusegule. 

Koogi kokkupanekuks kasta korraks küpsised kohvist läbi ja laota piklikule alusele. Tõsta küpsistele paksult kreemi ja laota peale ka marju. Ära muretse kui kreem tundub liiga vedel, külmas seistes tahkub see ilusti ära. Tee samamoodi veel täpselt kahe kihiga, kuid viimasele kihile sõelu enne marjade panemist mõnus paks kakaokiht. Olenevalt küpsiste suurusest, saab teha kas kaks või kolm kihti. Aga ongi valmis! Kui kiiret pole, siis jäta üle öö külma, siis jõuab kreem taheneda. Ei suuda ikka ära imestada, kuidas saab nii hea kook valmida nii kerge vaevaga!






Kommentaarid