Šokolaadiselt vaarikane tort ja OKO

16.juuli, minu ema ja isa pulmaastapäev. Pidulik tort. Vaarika hooaeg on kohe ju käes! Tuleb teha midagi pidulikku, mitmekihilist ja mis peamine, maitsvat. 20 cm vorm, sest see on ideaalne väikesele seltskonnale. Liiga palju torti pole ka ju hea. Nii valmiski šokolaadiselt vaarikane tort, mis oli ideaalseks lõpetuseks õhtule, kui olime just saabunud restoranist OKO. Soovitan soojalt nii torti kui ka restorani!



Tordipõhi:
125 g võid
125 dl suhkrut
2 munakollast (munavalged lähevad beseesse)
1 terve muna
3 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 spl naturaalset kakaopulbrit
1 dl piima

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa vahustades ükshaaval munakollased ja terve muna. Sega omavahel teises kausis küpsetuspulber, kakao ja jahu. Nüüd lisa võisegule vaheldumisi segades piima ja kuivained. Mikserda ühtlaseks ja kalla 20 cm läbimõõduga, küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse vormi ja küpseta 175 kraadi juures ca 30 minutit. Jahuta täielikult.

Besee:
2 munavalget
1 dl suhkrut
peotäis mandlilaaste

Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa vahustades suhkur. Laota segu 20 cm läbimõõduga vormi ja puista üle mandlilaastudega. Küpseta 20 minutit 175 kraadi juures.

Karamelline kreem:
2 spl fariini suhkrut
100 ml vahukoort
100 g toorjuustu

Sulata madalal kuumusel fariinisuhkur 5 spl vahukoorega. Sega seni kuni moodustub ühtlane karamellikaste. Jahuta. Vahusta ülejäänud vahukoor ja lisa pidevalt vahustades toorjuust. Ainult siis, kui karamellikaste on täielikult jahtunud, võib lisada ka selle vahukooresegusse.

Nutellane kreem:
50 g ehk kuhjaga spl Nutellat
100 ml vahukoort
75 g toorjuustu

Vahusta koor. Lisa hulka toasoe toorjuust ja Nutella. Vahusta ühtlaseks.

Vaarikane kreem:
100 ml vahukoort
100 g toorjuustu
200 g vaarikaid
10 g kiirestilahustuvat želatiini + 3-4 spl piima

Vahusta koor. Lisa hulka toasoe toorjuust ja vaarikad. Vahusta ühtlaseks. (Kui soovid ühtlasemat värvi ja tekstuuri, siis purusta eelnevalt vaarikad saumikseriga ja pressi läbi sõela segusse.) Sega väikses kausis omavahel piim ja želatiin. Kuumuta veidi, et segu muutuks vedelaks. Jahuta veidi ja kalla seejärel pidevalt vahustades kreemi hulka. 

Lisaks:
peotäis vaarikaid kihi vahele
veel veidi mandlilaaste külgedele

Tordi kokkupanek:

Lõika biskviit kolmeks. Esimesele põhjale määri eelnevalt kahvliga purustatud peotäis vaarikaid. Nüüd karamelline kreem. Siis järgmine biskviitpõhi. Nutellakreem. Biskviitpõhi. Kata tort pealt ja külgedelt vaarikakreemiga. Viimaseks kihiks tõsta tordile ettevaatlikult beseekate. Tordi ääred puista üle mandlilaastudega. Hoia enne serveerimist vähemalt 2 tundi külmkapis! Mmm... vaarikad!



OKO restoran Kaberneemes

Restoraniskäik on pulma-aastapäeval meie peres traditsiooniks saanud. OKO restoran on mitu aastat 50 parima Eesti restorani sekka valitud mõnus mereäärne restoran, mis väärib igati kohta 50 parima seas. Võin julgelt väita, et kõigist restoranidest on OKO minu top kolme parima restorani seas, kuhu läheks veel ja veel.



Minu kallis isa
Minu kallis ema
Eelroaks valisime mahetomati pestoga kaetud mozzarellapalliga.
Tõesti mõnus!!
Minu vaieldamatu lemmik: must notsu kartuli-karulaugupüreega.
Kui menüüs vähegi on, valib isa ikka lambaliha.
Üks parimaid burgereid ehk kebab burger uskumatult hea kapsasalatiga.

Magustoit jäi OKOs seekord söömata, sest kodus ootas ju šokolaadi-vaarika tort...











Kommentaarid